ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 04.05.2024, 05:33
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Вересень » 10 » В. Литвин: «Радіація дає про себе знати і тим, хто зазнав її впливу під час вибуху, і тим, хто народжується сьогодні»
В. Литвин: «Радіація дає про себе знати і тим, хто зазнав її впливу під час вибуху, і тим, хто народжується сьогодні»
14:11

Направлені на обговорення громад пропозиції щодо зміни статусу населених пунктів Житомирщини, вражених радіацією (виведення за межі зон радіоактивного забруднення, переведення із однієї зони в іншу), викликали супротив мешканців відповідних територій. Зокрема, в м. Коростені відбулась акція протесту, а депутати міськради звернулись з вимогами до своїх колег – депутатів обласної ради не підтримувати відповідного рішення Національної комісії з радіаційного захисту населення України, яка прийшла  до висновків, що  555 населених пунктів Житомирської області з 700 не можуть бути віднесені до зон радіоактивного забруднення.

Як тільки люди дізнались, що вони, виявляється, вже проживають у «чистій» зоні і їхньому здоров’ю радіація не шкодить, а, відтак, держава позбавить їх пільг і компенсацій, які й так не надаються у повному обсязі, почали шукати захисту і підтримки на найвищому рівні. Масово почали звертатись мешканці північних районів до громадських приймалень народного депутата України Володимира Литвина. Адже, лише в його рідному Новоград-Волинському районі 36 населених пунктів мають статус зон радіоактивного забруднення.

Реакція політика щодо зміни категорій зон радіоактивного забруднення  однозначна – без врахування думки людей жодних рішень не повинно прийматись. А проблему стимулювання економічного розвитку зазначених регіонів, яке є лейтмотивом подібних досліджень науковців, Литвин називає задавненою хворобою держави, яку потрібно лікувати, а не різати по - живому. «Жоден інвестор не буде працювати в зоні і для людей це резервація», говорить Володимир Михайлович. Однак, на його думку, проблему цю потрібно вирішувати з урахуванням світового досвіду, де на першому плані – соціальний захист постраждалих.

- Я стояв і стою на тому, що життя і здоров’я людей – це ключове. Не потрібно бути науковцем, аби помітити, що здоров’я людей на вражених Чорнобилем територіях з року в рік погіршується. А я це бачу під час виїзних прийомів  - зростає онкологія, захворювання суглобів, дитячі патології при народженні. Радіація дає про себе знати і тим, хто зазнав її впливу під час вибуху, і тим, хто народжується сьогодні. Всі свої зусилля я докладаю, аби поліпшити рівень медичної  допомоги там, де в цьому є гостра потреба – у віддалених селах і селищах Житомирщини.  Ось чим сьогодні потрібно перейматись у першу чергу, - висловлюється політик.

З метою недопущення зміни категорій зон на Житомирщині, 3 вересня Володимир Литвин звернувся з листом до Глави держави Віктора Януковича, в якому наголошує на одностайному не сприйнятті постраждалими результатів дозиметричної паспортизації і недоцільності порушення вказаної проблеми взагалі. Політик зазначає, що фактично кожна сім’я на вказаних територіях має серйозні проблеми, пов’язані з здоров’ям і оздоровленням, проблеми, обумовлені екологічною ситуацією, соціальною незахищеністю, неналежною юридичною допомогою, працевлаштуванням.

 

                                                                                  Прес-служба

Народної Партії


Переглядів: 367 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024