ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Вівторок, 07.05.2024, 12:38
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Лютий » 5 » Законотворчість «заточена» суто на захист інтересів політичної та бізнесової еліти, – М. Тарнавський.
Законотворчість «заточена» суто на захист інтересів політичної та бізнесової еліти, – М. Тарнавський.
11:04

Такі думки висловив Михайло Іванович Тарнавський, голова Львівської обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу, член виконкому Львівської обласної організації Народної Партії під час зустрічі.

Скорочення в мережі медичних, освітніх, культурних установ, скорочення автобусних маршрутів, закриття шкіл – все це спрямоване на те, щоби зменшити державні витрати бюджету за рахунок коштів населення. Наслідком цього стає зростання бідності та соціальної нерівності, що виглядає особливо огидно на тлі шаленої корупції вищих посадових осіб. Поряд з цим влада розгорнула таку собі позірну боротьбу з корупцією у вигляді вибіркових кримінальних переслідувань, але насправді це тільки підсилює корупцію.

Що стосується пенсійної реформи, вона абсолютно не спрацювала. Вона, по-перше, не збільшила, а зменшила пенсійні виплати, по-друге, вона не зменшила, а збільшила дефіцит пенсійного фонду, який цього року становить 7 млрд грн, по-третє, всі дискримінаційні норми там так і залишились. Є несправедливою система й соціального забезпечення. Виплати матерям-одиночкам, чорнобильцям, афганцям повністю залежать від волі Кабміну. При цьому залишаються чинними норми законів про соціальні гарантії.

Медична реформа в Україні працює і проти хворих, і проти лікарів. За 6 місяців медиків перевчають на сімейних лікарів, які одночасно є і педіатрами, і терапевтами. Хто може назвати країну, де дитячого лікаря готують за 6 місяців? Це абсурд, однак він прописаний в українських законах. Це вже призвело до смерті дітей. Один такий перевчений колишній кардіолог не виявив у дитини запалення легенів, і вона померла.

«Усе це красномовно доводить, що діюча влада неспроможна забезпечити умови, які б наблизили Україну до європейських стандартів життя. Аналізуючи заяви та коментарі перших осіб держави, бачимо, що вони є голослівними та часто суперечать одна одній. Влада відверто дурить народ – жодних реальних і прозорих механізмів не озвучують, більшість документів, включаючи антисоціальний Держбюджет, недоступні широкій громадськості. Все, що ми чуємо, – це звинувачення на адресу «попередників», – зазначив М. Тарнавський.

У профспілках вважають, що для подолання економічної рецесії, яку вже підтверджують експерти, потрібно забезпечити створення нових робочих місць та скорочувати невиправдані бюджетні видатки, а не підвищувати збори.

«У всьому цивілізованому світі з метою виходу з рецесії застосовують механізми, що сприяють скороченню безробіття, розвивають малий та середній бізнес. Натомість в Україні запровадили ціле Міністерство зборів, повернули VIP-пільги. Про яке стимулювання економічного сектору та забезпечення соціальних гарантій працюючих громадян може йтися? З такими темпами «покращення» Україну очікує справжня економічна депресія», – зазначає Михайло Іванович. Тому в мене складається враження, що вся ця законотворчість спрямована проти людей, вона «заточена» суто на захист інтересів політичної та бізнесової еліти.

Прес-служба Львівської обласної організації

Народної Партії

Переглядів: 383 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024