ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 20.04.2024, 15:50
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Грудень » 5 » ЗАЯВА НАРОДНОЇ ПАРТІЇ Українські національні інтереси – єдиний пріоритет зовнішньої політики
ЗАЯВА НАРОДНОЇ ПАРТІЇ Українські національні інтереси – єдиний пріоритет зовнішньої політики
11:06


                                                                               

Зовнішня політика нашої держави повинна будуватися винятково на засадах захисту та реалізації національних інтересів. У полі зору української дипломатії завжди мають перебувати усі стратегічні партнери нашої країни, зокрема її сусіди, та держави, з якими ми маємо найбільший товарообіг і найтісніші відносини в економічній, соціальній та культурній сферах.

Ключовим напрямом української зовнішньої політики є і має залишатися європейська інтеграція. І не лише тому, що Євросоюз – це багатомільйонний платоспроможний ринок, центр технологій та інновацій, а насамперед тому, що Україна історично є європейською країною. Набуття членства у ЄС – це стратегічна мета нашої держави, офіційно закріплена у Законі України „Про засади внутрішньої і зовнішньої політики”.

Проте поряд зі щоденною роботою в напрямі європейської інтеграції Україні варто розвивати відносини і з тими країнами, які сьогодні є або можуть стати перспективними партнерами у розвитку нашої промисловості та сільського господарства, мають ініціативу та потенціал щодо нарощування товарообігу з Україною. Передусім такими країнами є Росія, Бразилія, Китай, Японія, держави Далекого Сходу й Океанії, що динамічно розвиваються.

Диверсифікація ризиків і можливостей, пошук варіантів для взаємовигідної і максимально ефективної співпраці – це не просто ключове завдання української дипломатії, а запорука якісного і прискореного розвитку нашої країни.

Результатом і показником ефективності роботи вітчизняної дипломатії мають бути конкретні дії і кроки, що стимулюватимуть всебічний розвиток України. Передусім ідеться про залучення інвестицій у вітчизняну економіку, обмін досвідом і передовими технологіями, співпрацю у галузі освіти та науки, участь України в найсучасніших проектах і розробках – словом, усе те, що даватиме змогу нашій державі залишатися на одному рівні з найбільш розвиненими країнами, забезпечуючи водночас гідний рівень життя людей.

Винятково українські національні інтереси та перспективи розвитку країни повинні визначати пріоритети дій і намірів у вітчизняній зовнішній політиці. З огляду на це, ми закликаємо спрямувати зусилля вітчизняної дипломатії на розбудову рівноправних, продуктивних та взаємовигідних відносин з усіма стратегічними партнерами України.

Державницький підхід до зовнішньої політики забезпечить Україні гідне місце у світовій спільноті, закріпить національний суверенітет та зміцнить міжнародний авторитет нашої країни. 

 

Політвиконком Народної Партії

Переглядів: 339 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024