ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 21:35
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Грудень » 20 » ЗАЯВА НАРОДНОЇ ПАРТІЇ Територіальна цілісність України – невід’ємна умова збереження державності
ЗАЯВА НАРОДНОЇ ПАРТІЇ Територіальна цілісність України – невід’ємна умова збереження державності
15:48



Двома головними умовами існування, збереження і успішного розвитку будь-якої держави є її територія та громадяни. Особливо актуальним це питання є для України, яка відносно недавно територіально оформилася в нинішніх кордонах.
Проте протягом 20 років незалежності періодично виникали загрози як територіальній цілісності країни, так і її громадянству. Зокрема, проблематичними були претензії сусідів щодо островів Тузла і Зміїний, регулярні натяки щодо приналежності Криму Україні. Викликами для існування в нашій країні єдиного громадянства були і поки що залишаються намагання деяких сусідніх країн видавати свої паспорти представникам національних меншин в Україні.
Ситуацію із викликами територіальній цілісності та єдиному громадянству в Україні ускладнює те, що такі ідеї підтримуються окремими політиками. Зокрема, можна чути оцінки і коментарі із закликами про порушення єдності та неподільності української території та від’єднання окремих частин нашої країни.
Народники переконані у неприпустимості подібних закликів, оцінок, коментарів і, тим паче, дій. Це не просто не патріотично, а вкрай шкідливо для країни. Адже навіть припущення щодо можливості порушення територіальної цілісності країни ставить під сумнів основні засади державної влади і державності як такої. Як наслідок, це створює загрози політичній і суспільній стабільності та існуючому державному устрою, створює небезпечні приводи для протистояння та ескалації напруження серед українських громадян.
Тому народники закликають усіх відповідальних політиків, чиновників і державних діячів відмовитися від заяв та коментарів, які шкодять єдності України. Державність і майбутнє країни завжди слід ставити вище за власні політичні амбіції, рейтинги і дешеву популярність та саморекламу на болючих для суспільства проблемах. На перший план ми сьогодні мусимо поставити розвиток і зміцнення нашої Батьківщини, де живемо, де жили наші батьки і житимуть наші діти.
Переконані, що конструктивний і виважений державницький підхід переможе у головах і серцях усіх наших громадян, а Україна і надалі існуватиме та розвиватиметься як єдина, цілісна і незалежна країна.



Політвиконком Народної Партії

Переглядів: 352 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024