ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Середа, 17.04.2024, 00:00
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Квітень » 14 » ЗАЯВА НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
ЗАЯВА НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
11:33

Світова спільнота потребує створення нової системи колективної безпеки

 

Ми живемо у небезпечному світі. Переконуватися у цьому постійно змушують численні теракти, які мало не щотижня забирають життя сотень людей, неперервні локальні військові конфлікти у „гарячих точках” та глобальне геополітичне протистояння. Лише від терактів щороку гине понад 20 тисяч мирних жителів, причому ця сумна цифра зростає з року в рік. Людство не може і не повинно жити у світі, де страшно їздити у метрополітенах мегаполісів, користуватися літаками або працювати в офісних багатоповерхівках ділових столиць.

Очевидно, що навіть країни-світові лідери не здатні розв’язати проблеми безпеки самотужки. Тому нагальною і першочерговою у сфері міжнародної політики є необхідність створення нової системи колективної безпеки. Вона має будуватися на трьох основних „китах”: неухильному дотриманні норм міжнародного права; відмові від „політичного егоїзму” світових держав та запровадженні системи взаємних компромісів і поступок; антитерористичній співпраці всіх без винятку членів світової спільноти.

Сьогодні система норм міжнародного права фактично зруйнована прецедентами порушення територіальної цілісності держав, ігноруванням фундаментальних прав людини на догоду геополітичним і економічним інтересам. Тому необхідно відновити дієвість міжнародного права, передусім, через відновлення довіри до інститутів, які покликані його захищати та взаємної довіри між світовими державами. Неможливо вибудувати безпечний світ, доки ціна бензину буде вищою за ціну людських життів і за стабільність у цілих регіонах, багатих на нафту. Країни-лідери мусять усвідомити, що іноді потрібно поступатися національними інтересами заради загального миру та уникнення військових конфліктів. Це також потребує відновлення впливу міжнародних регулюючих організацій, передусім ООН, яка втратила колишню роль арбітра у новому багатополярному світі.

Важливим інструментом забезпечення світової стабільності має стати боротьба з тероризмом. Для цього при Організації Об’єднаних Націй слід створити потужний антитерористичний центр, який би дав змогу об’єднати зусилля окремих країн у цьому напрямку. Проте діяльність будь-яких подібних органів має проводитися на засадах суворого дотримання прав людини. Неможливо встановлювати безпеку для одних, катуючи інших у антитерористичних тюрмах.

Віримо, що у світових лідерів вистачить розуму і волі дослухатися до цих порад та об’єднатися для створення нової системи колективної безпеки. Адже ніхто не хоче, щоб у підручниках історії наш час залишився століттям локальних війн і тероризму.

Політвиконком Народної Партії

Переглядів: 463 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024