ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 20.04.2024, 04:32
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Березень » 1 » ЗАЯВА НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
ЗАЯВА НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
14:58

Держава має приділити

більшу увагу розвитку спорту

 

     Добігла кінця зимова Олімпіада у Ванкувері. Її результати стали невтішним нагадуванням про відсутність належної державної уваги до розвитку спорту. Українці не привезуть з Канади жодної олімпійської медалі. Найвищий результат, який вдалося отримати нашим спортсменам, – п’яте місце Андрія Дериземлі у спринтерський змаганнях з біатлону.

     Окрім суму і розчарування за другу в історії України Олімпіаду без медалей, провальні результати змушують замислитися про перспективи розвитку вітчизняного спорту. Не можна приймати відмовки, начебто у нас складно займатися зимовими видами спорту і начебто такий стан речей природний для „південних” країн. Адже Польща, Угорщина, Чехія, Словаччина, прибалтійські країни змогли здобути олімпійські нагороди попри те, що зими там анітрохи не холодніші, ніж в Україні.

     Провина у цьогорічній поразці наших спортсменів цілком лежить на органах влади, які не змогли (а радше не захотіли) забезпечити належні умови для тренувань, невдало організували та неналежним чином профінансували підготовку до Олімпійських ігор. Наразі в Україні є лише 4 повноцінних льодових стадіони, в той час як у відносно невеликій Словенії таких стадіонів – 62. Більше того, з 2007 року реалізовується державна програма „Хокей України”, що передбачає будівництво до 2012 року 60 льодових майданчиків. Проте реалізацію цієї програми, на жаль, можна поставити під питання з огляду на те, що з Держбюджету за цей час планується виділити лише 960 млн грн. Умови ж для нормальних тренувань з лижних видів спорту в Україні практично відсутні.

     Ми закликаємо всі відповідальні органи звернути увагу на розвиток вітчизняного спорту, у тому числі, зимового. Ганьбою для 46-мільйонної держави є відсутність медалей на Олімпійських іграх. Неприпустимо, щоб єдиним нагадуванням про зимові види спорту були нечищені від снігу та льоду вулиці міст. Тому необхідно вже у бюджеті на 2010 рік передбачити системне державне фінансування як професійного, так і любительського спорту. Також слід на найвищому рівні ухвалити національні програми з будівництва спортивної інфраструктури: не тільки стадіонів та тренувальних залів, а й спеціалізованих дитячих і юнацьких спортивних шкіл.

     Переконані, що спільними зусиллями нам вдасться перетворити Україну на країну високих спортивних досягнень та здорового способу життя.

Політвиконком Народної Партії

Переглядів: 480 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024