ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 29.03.2024, 04:36
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Жовтень » 20 » ЗАЯВА фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України щодо результатів розгляду соціальних законів
ЗАЯВА фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України щодо результатів розгляду соціальних законів
09:44

     20 жовтня 2009 року Верховна Рада України прийняла в цілому законопроект «Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати», розроблений та поданий до парламенту депутатами фракції Блоку Литвина. Цей законопроект спрямований на встановлення розміру прожиткового мінімуму та мінімальної зарплати, що має забезпечити належний соціальний захист кожного громадянина України у період фінансово-економічної кризи.

     Зваженість та реалістичність пропозицій фракції «Блок Литвина» призвели до того, що за них проголосували 254 народних депутати України при необхідних для прийняття позитивного рішення 226 голосах.

     Водночас фракція «Блок Литвина» висловлює своє обурення цинічною та зверхньою по відношенню до мільйонів простих громадян позицією більшості наших колег по Верховній Раді, яка наочно проявилась під час голосування проти запропонованих фракцією «Блок Литвина» Постанов «Про державне регулювання цін на споживчі товари, які мають суттєве соціальне значення для населення» та «Про недопущення порушень прав громадян на працю та оплату праці в умовах фінансово-економічної кризи». Зокрема, в першій Постанові йдеться про невідкладне затвердження переліку споживчих товарів, що мають суттєве соціальне значення для населення, на які встановлюються державні фіксовані ціни, а також забезпечення постійного моніторингу цін на споживчі товари, що мають суттєве соціальне значення для населення, оперативний аналіз цінової ситуації на споживчому ринку та внесення відповідних змін до переліку товарів. Ці пропозиції спрямовані на підтримання достатнього життєвого рівня в першу чергу малозабезпечених громадян та їх купівельної спроможності в умовах зростання цін, а також для стабілізації цінової ситуації на споживчому ринку в період фінансово-економічної кризи.

     Друга Постанова, запропонована фракцією, передбачала неприпустимість порушення прав громадян на працю та оплату праці в умовах кризи, зокрема шляхом зупинення виробництва, скорочення чисельності працівників підприємств, зменшення розмірів оплати праці працівників, примушення їх до оформлення відпусток без збереження заробітної плати. Згідно з цією Постановою, Кабміну, Фонду держмайна України, органам місцевого самоврядування пропонувалось у разі виявлення фактів порушення трудових прав працівників приватизованих підприємств вживати заходів до розірвання договорів купівлі-продажу таких підприємств та повернення приватизованих об’єктів відповідно у державну чи комунальну власність.

     Голосування проти цих пропозицій тих, хто на словах «печеться» про простих людей, не втомлюється на кожному кроці демонструвати свою близькість до народу, – стало наочним свідченням того, що власники великих підприємств і бізнес-імперій, що «за сумісництвом» числяться народними депутатами України, насправді турбуються лише про свої статки, як їх зберегти і примножити. Але це примноження відбувається в першу чергу за рахунок найманих працівників, на яких і припадає основний тягар кризи. 

     Фракція «Блок Литвина» наполягає на тому, що подолання кризи має здійснюватись не за рахунок бідних, яких сьогодні в Україні десятки мільйонів.

     Така «політика» є хибною, аморальною і неперспективною для держави і суспільства.


Голова фракції

Ігор Шаров

Переглядів: 497 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024