ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 28.03.2024, 19:35
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 2 » З А Я В А Політвиконкому Народної Партії:Україна стала іншою!
З А Я В А Політвиконкому Народної Партії:Україна стала іншою!
11:02

Україна стала іншою і вже буде такою, з якою рахуватиметься будь-яка влада, в якій люди вирішуватимуть свою долю

 

Політвиконком Народної Партії засуджує дії працівників Міністерства внутрішніх справ України та бійців спецпідрозділу «Беркут», які у ніч на суботу 30 листопада вдались до звірячого застосування сили, побиття і незаконного припинення мирних акцій протесту на Майдані Незалежності. Ці дії стали тим спусковим механізмом, який одномоментно пробудив небайдужу частину суспільства.

Працівники МВС та спецпідрозділ «Беркут» вийшли за межі законності і людяності, придушивши мирні протести громадян, в основному молоді і студентства, представників громадських організацій та журналістів, які відстоювали європейські цінності.

Політвиконком Народної Партії вимагає від Генерального прокурора України негайного, всебічного та об’єктивного розслідування подій з придушення мирних акцій протесту, за результатами якого повинно настати кримінальне та політичне покарання для організаторів та виконавців.

Необхідно визнати, що Україна вже інша і з нею потрібно говорити серйозно, уміти визнавати помилки і демонструвати волю до їх виправлення, навіть із запізненням.

Вважаємо, що у цей кризовий момент багато буде залежати від Верховної Ради України. Вона повинна негайно, за участю Кабінету Міністрів України у повному складі, заслухати звіт уряду про події, пов’язані із розгоном демонстрантів, про урядові дії щодо підготовки угоди з ЄС і про наслідки Вільнюського саміту, про загальну економічну ситуацію в країні. І вже на цій основі запропонувати ряд кадрових рішень та розглядати питання про відповідальність Кабінету Міністрів України.

Закликаємо представників мирних зібрань відмовитись від захоплення та блокування інститутів влади. Неприйнятним є проведення дострокових Парламентських та Президентських виборів, з одночасною відставкою Уряду – бо країну чекатимуть хаос і анархія.

Звертаємось до всіх сторін конфлікту з проханням не відповідати насильством на насильство. Головне завдання на поточний момент – утримати громадянський мир, розпочати серйозний діалог, не допустити силового сценарію розвитку подій, інакше далі – прірва.

Політвиконком Народної Партії закликає конфліктуючі сторони усвідомити відповідальність, що Україна в небезпеці, перемістити напругу між владою та мирним зібранням, а також центр прийняття рішень, у Верховну Раду України.

 

Політвиконком Народної Партії


Переглядів: 339 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024