ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 04.05.2024, 10:09
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Липень » 15 » ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: «ЗРОБИТИ ВСЕ, ЩОБ УКРАЇНСЬКА ПОЛІТИКА БУЛА ПРОЗОРОЮ»
ВОЛОДИМИР ЛИТВИН: «ЗРОБИТИ ВСЕ, ЩОБ УКРАЇНСЬКА ПОЛІТИКА БУЛА ПРОЗОРОЮ»
13:26

Учора Голова Верховної Ради Володимир Литвин та посол США в Україні Джон Теффт вручили сертифікати інтернам 15-го випуску Програми стажування у Верховній Раді та центральних органах виконавчої влади.

«Для мене висока честь і велика радість нинішнього спілкування. Особливо з урахуванням того, яка робота була в останній період. Коли парламент працював у суботу до 21.00, у багатьох це викликало здивування, невдоволення, заперечення, хоча це нормальна парламентська практика, коли потрібно проводити дискусії, знаходити компроміс і приймати необхідне рішення», — зазначив глава парламенту. Він вважає, що тією чи іншою мірою доведеться йти на те, щоб швидко приймати рішення. Але тут має діяти принцип «поспішай повільно для того, щоб не зашкодити». Володимир Литвин розповів, що у пошуку компромісу вдалося відтермінувати розгляд надзвичайно чутливих і водночас надзвичайно важливих законопроектів, у тому числі проекту Податкового кодексу та закону про всеукраїнський референдум. «Ми повинні приймати будь-які рішення на основі компромісу, з урахуванням думки більшості і меншості, щоб діяв принцип «меншість говорить, більшість голосує», — підкреслив Голова Верховної Ради. Володимир Литвин сказав, що лідера без громадської позиції бути не може.

Глава парламенту зауважив, що сьогодні в українському суспільстві спостерігається втома, тож країні і людям потрібен позитивний сценарій розвитку, який би давав можливість розкритися кожній людині, відчути себе людиною у всіх вимірах цього слова. Володимир Литвин підкреслив: той, хто вважає, що повинен бути політиком, тим паче лідером у політиці, повинен бути свідомий того, що буде завжди під пильним оком громадськості. «За 15 років майже тисяча молодих політиків були випускниками Програми сприяння парламенту. Багато це чи мало? Якщо виходити із масштабів і потреб країни, то це надзвичайно багато, — сказав він. — Я переконаний, треба зробити все, щоб в Україні відбувалася цивілізована не лише зміна епох, а й зміна людей, які уособлюють цю епоху. Звісно, для цього потрібна цивілізована виборча система».

На його думку, люди мають насамперед вибирати особистість і оцінювати її в тому числі й через призму політичної приналежності. На превеликий жаль, у нас партії поставлені попереду країни. «Я переконаний, що кожен, хто пройшов стажування і навчання у Верховній Раді, має бути запитаний на державній службі, — наголосив Володимир Литвин. — Нам треба мати чітку програму підготовки політиків. Ця робота має набрати масового характеру, але й водночас на основі індивідуального підходу».

Напучуючи випускників, Голова Верховної Ради сказав: «Ваше завдання — зробити все, щоб і сьогодні, і в майбутньому українська політика була прозорою. Таке розуміння приходить з часом. Краще про все говорити відверто, але це дуже важко».

Сергій МЕЛЬНИК,

газета «Голос України» №127 (4877) 13 липня 2010

Переглядів: 481 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024