ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 28.04.2024, 13:31
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Липень » 20 » Володимир Литвин: «Внесення змін до Конституції – це надзвичайно відповідальне рішення»
Володимир Литвин: «Внесення змін до Конституції – це надзвичайно відповідальне рішення»
11:26

15 липня 2010 року відбулася прес-конференція Голови Верховної Ради України, Голови Народної Партії Володимира Литвина за підсумками роботи VI сесії Верховної Ради України VI скликання. За словами В.Литвина, робота шостої сесії була доволі ефективною. «Повинен сказати, що ми продемонстрували дивовижну ефективність роботи: розглянули 880 питань – це більше тисячі законопроектів, ухвалили велику кількість законів, серед яких є цілісні оригінальні закони, а не зміни до нашого законодавства», - підкреслив спікер парламенту.

Однак проаналізувавши ефективність роботи Верховної Ради України за новітню добу її діяльності, Володимир Литвин сказав, що найбільш ефективною за кількісними показниками була IV сесія Верховної Ради України, коли було прийнято майже 12,5 тисячі законів. «Це, напевно, пов’язано з тим, що тоді депутати були меншою мірою закріпачені. Тоді кожен депутат демонстрував свою ерудицію, позицію при тому, що тоді ми мали змішану виборчу систему. Тоді не було такої суворої фракційної дисципліни, а депутати, які були обрані від округів, демонстрували власну позицію і незалежність, і залежали виключно від людей», - наголосив В.Литвин.

Як зазначив Голова Верховної Ради України, в останні дні роботи сесії парламентаріям довелося приймати досить непрості рішення. «Переконаний, що ми знайшли доволі цивілізований вихід із тієї ситуації, що складалася. Маю на увазі, насамперед, проект Податкового кодексу України, який буде запропоновано відповідно до рішення Верховної Ради України й ініціативи Президента України для всенародного обговорення», - сказав він.

Володимир Литвин також вважає, що необхідно зважено підійти до питання прийняття проекту закону «Про всеукраїнський референдум». «Вважаю, що необхідно прийняти цей закон, оскільки це є конституційною вимогою. А у нас Конституція значною мірою не працює через те, що не прийнято цілу групу конституційних законів, а їх налічується близько півсотні. Я вважаю, що нам потрібно дуже зважено підійти до ряду новел у цьому проекті. Внесення змін до Конституції – це надзвичайно відповідальне рішення», - зауважив В.Литвин.

На думку спікера парламенту, повертаючись до розгляду проекту закону «Про всеукраїнський референдум» восени, необхідно «провести зважені дискусії, звірити його з Основним Законом, а також рішенням Конституційного Суду і роз’ясненням з цього приводу».

 

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 455 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024