ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 27.04.2024, 15:27
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 31 » Володимир Литвин виступає за розробку ефективної регіональної політики, яка сприятиме розвитку України
Володимир Литвин виступає за розробку ефективної регіональної політики, яка сприятиме розвитку України
10:37
    Виступаючи у четвер на виїзному засіданні Ради регіонів у Львові, В.Литвин наголосив, що Україна має «зробити все, щоб вбудуватися в цей складний, жорсткий, прагматичний світ», бо в іншому разі «нас вмонтують в цей світ у вигляді сировинного придатку, і це ми зараз спостерігаємо, зокрема, у сфері АПК».

   «Життя складається так, що нам необхідно пропонувати модернізацію України зверху. Разом з тим, було б дуже добре, якби така ініціатива була зустрічною і йшла знизу, - сказав В.Литвин. - Звісно, що країна, люди, суспільство потребують змін, і велику роль у цьому мають відіграти регіони».

   В.Литвин висловив переконання, що Україна «буде приростати розумною, зваженою, ефективною регіональною політикою», додавши, що така політика в галузі інвестицій має бути скерована насамперед на те, щоб в першу чергу подолати технологічне відставання України. «А відтак інвестиції мають бути скеровані саме в ту сферу, де Україна має відповідні позиції з урахуванням як загальноукраїнського виміру, так і особливостей кожної території», - сказав він.

   Не менш важливим В.Литвин вважає інвестування в сфери, які «забезпечують громадян роботою, зарплатою та пенсією». За словами В.Литвина, відповідно до останніх соціологічних досліджень, «на перше місце серед пріоритетів люди ставлять забезпечення роботою і достойною зарплатою». З огляду на це, вважає керівник парламенту, є доцільним існування в кожному населеному пункті «бодай одного бюджетоутворюючого підприємства».

   Голова Верховної Ради України також висловився за вжиття рішучих заходів із «придушення» корупції. На його думку, зокрема, варто було б прийняти рішення про визначення єдиної структури, яка б контролювала «в установлений законом порядок і відповідно до встановленої процедури» діяльність бізнесу та підприємництва. «Бо інакше жодні інвестиції в Україну не прийдуть», - зауважив керівник парламенту. Такою структурою, вважає В.Литвин, має бути Податкова адміністрація.

   В.Литвин підтримав Президента Україна Віктора Януковича у питанні щодо необхідності забезпечення політичної стабільності і визначеності. «Важливість цього добре відчувають і українські бізнесмени, і іноземні інвестори, які приходять в країну», - сказав він. На думку керівника парламенту, політичній стабільності сприятиме «остаточне вирішення питання щодо дати проведення місцевих виборів, а також щодо виборчої системи».

   Не менш важливе значення, наголосив він, має «адекватна організація влади на місцях та спільна відповідальність за ті рішення, які приймаються, бо сьогодні у нас поки що переважає принцип взаємопоборювання». «Переконаний, що треба зрозуміти: політичні дискусії не мають призводити до дій, які принижують країну», - зазначив В.Литвин.

   Ще одним важливим питанням, у якому влада, на думку В.Литвина, має виступити з консолідованою позицією - це питання власності, особливо на землю. «На це чекають ті люди, які хочуть всерйоз і надовго працювати в Україні. Необхідно визначити перелік тих об`єктів, які забезпечують суверенітет і національну безпеку України, а для всіх інших шукати ефективного власника, забезпечувати конкуренцію і не допускати монополізму», - сказав він.

   В.Литвин назвав важливою проблемою, яка потребує розв`язання, бюрократизацію економічної діяльності в Україні, і піддав критиці практику створення додаткових структур на місцях, зростання бюрократичного апарату.

   Коментуючи виступи деяких учасників засідання щодо необхідності прийняття ряду важливих законодавчих актів, В.Литвин зазначив: «У нас є безліч різного роду законодавчих пропозицій, проблема полягає у тому, що потрібно прийняти саме ті рішення, які будуть працювати, і не менш важливо забезпечити реалізацію тих законів, які вже існують».

   Керівник парламенту наголосив на важливості «переведення у практичну площину» всіх доручень за підсумками засідання.

 

Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Фото Анастасії Сироткіної  (газета "Голос України")

Переглядів: 390 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024