ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Середа, 24.04.2024, 23:58
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Лютий » 15 » Володимир Литвин сприятиме створенню в Україні центру трансплантації кісткового мозку
Володимир Литвин сприятиме створенню в Україні центру трансплантації кісткового мозку
09:53
     Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся сьогодні з керівниками благодійного фонду «Допомога онкохворим дітям». Почесний президент Фонду, директор медичного інституту Сумського державного університету, професор Віталій Маркевич та президент Фонду, кандидат медичних наук Валентина Маркевич вручили Володимиру Литвину почесну грамоту, якою висловили подяку «за постійну підтримку та вагомий внесок у спасіння та збереження дітей України».

     Наприкінці минулого року керівництво Фонду звернулося до Голови Верховної Ради України з проханням посприяти збільшенню фінансування програми лікування онкохворих дітей за кордоном. Разом з керівництвом парламентського комітету з питань охорони здоров’я Володимир Литвин ініціював розробку та прийняття закону про зміни до державного бюджету, яким передбачалося виділення 22 мільйонів гривень на те, щоб діти, яким необхідна невідкладна медична допомога, могли отримати її за кордоном. А коли виникли проблеми з отриманням цих коштів, задля їх розв’язання Володимир Литвин особисто звернувся до Прем’єр-міністра України. В результаті, за словами Валентини Маркевич, вперше за роки незалежності України було профінансовано всі операції дітей, які стоять у відповідній черзі в Міністерстві охорони здоров’я.

      Під час зустрічі Голови Верховної Ради України з керівниками фонду «Допомога онкохворим дітям» було обговорено питання щодо необхідності створення в Україні центру трансплантації кісткового мозку та вітчизняного банку донорів, аби країна мала доступ до єдиної європейської системи банків донорів. Володимир Литвин запропонував керівникам фонду підготувати свої пропозиції для розробки проекту постанови, яка б передбачала створення такого центру. Він пообіцяв посприяти внесенню відповідного документа на розгляд парламенту та проконтролювати закладення в держбюджет на цей рік коштів, необхідних задля реалізації такого проекту. А поки вітчизняний центр трансплантації кісткового мозку буде створюватися, діти будуть потребувати лікування за кордоном, на що в державному бюджеті, за розрахунками спеціалістів, потрібно передбачити близько 30 мільйонів грн.

 

Прес-секретар Голови Верховної Ради України

Фото Анастасії Сироткіної

Переглядів: 436 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024