ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 12:14
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Березень » 9 » Володимир Литвин прогнозує призначення Верховною Радою України нового Кабміну 9-12 березня
Володимир Литвин прогнозує призначення Верховною Радою України нового Кабміну 9-12 березня
13:26

      Голова Верховної Ради України, Голова Народної Патії Володимир Литвин прогнозує призначення парламентом нового складу Кабінету Міністрів на наступному пленарному тижні 9-12 березня. Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «Рада».

      «Я впевнений, що на наступному тижні буде уряд», - сказав В.Литвин. При цьому він висловив переконання, що найбільш імовірною кандидатурою на посаду прем'єр-міністра є народний депутат України від фракції Партії регіонів Микола Азаров. Володимир Литвин додав, що у разі прем’єрства представника Партії регіонів ця фракція повинна мати мінімальну кількість урядових посад, а у разі прем’єрства представника іншої фракції більшість посад повинна бути в ПР.

       Голова Верховної Ради України вважає, що прем’єром «має бути людина, яка не стільки належить до тієї чи іншої партії, за яку було б, як мінімум, не соромно. Питання совісті, моралі і сорому повинні тут стояти на першому місці».

      В.Литвин нагадав, що кандидатура прем’єр-міністра подається Президенту і він зобов’язаний внести її до Верховної Ради України не пізніше 15 днів із моменту подачі. Однак при цьому він підкреслив, що законодавство не визначає подальші дії парламенту й Президента, якщо за цей строк Президент не вносить до парламенту запропоновану йому кандидатуру прем’єра.

      На думку лідера Народної Партії, Верховна Рада України при розробці цієї конституційної норми виходила із принципу відповідальності політиків. Крім того, В.Литвин спрогнозував короткий період роботи нового уряду тому, що йому необхідно буде вживати непопулярних заходів для поліпшення економічної ситуації.

      У ході інтерв’ю Володимир Литвин назвав суперечливим рішення щодо ухвалення в першому читанні змін до Регламенту Верховної Ради України. За його словами, «це рішення, яке ухвалене в першому читанні, є певною мірою суперечливим». Водночас він додав: «Сьогодні маємо в Конституції явно аномальний припис, коли коаліція зведена у ранг конституційного органу, коли коаліція фактично поставлена над представницьким і законодавчим органом – Верховною Радою України».

      В.Литвин також зазначив: «Маємо патову ситуацію – усі говорять про те, що треба дотримуватись правових засад, але за цим приховується одне: хто більше посад відбере для своєї команди, для своєї фракції, залежно від того він і буде діяти». Спікер зазначив, що деякі фракції виступають нібито за розпуск парламенту, «але усі розуміють, що ніхто нікого не розпустить, бо тоді буде патова ситуація». За словами Володимира Литвина, йому, як Голові Верховної Ради України, доводиться вибирати між двома варіантами і щодо працездатності парламенту, і щодо «конституційної чистоти».

Прес-служба Народної Партії
Переглядів: 374 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024