ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 28.03.2024, 11:55
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Березень » 16 » Володимир Литвин переконаний у необхідності реалізації зваженої державної мовної політики
Володимир Литвин переконаний у необхідності реалізації зваженої державної мовної політики
10:22

     Про це він зазначив в інтерв’ю телеканалу «Рада». «Нам потрібна зважена державна мовна політика і відповідний орган, який займався б цим питанням, тому що всі потроху на політичному рівні займаються цією проблемою, а на практиці ніхто не займається», - зауважив В.Литвин.

     Відповідаючи на запитання стосовно можливості надання російській мові статусу другої державної Голова Верховної Ради України зазначив: «Потрібно припинити дискусії на цю тему. У нинішніх умовах, якщо гіпотетично припустити, що другою державною мовою буде російська, у нас фактично залишиться одна державна мова – російська. Українська мова не витримає конкуренції в науковій, інформаційній, комунікативній сферах».

    За словами В.Литвина, в Україні історично склалася двомовність, і це не потрібно додатково закріплювати на законодавчому рівні, достатньо виконувати чинні закони. «Потрібно створити можливість мотивувати вивчення мови країни, в якій ми живемо. Молоде покоління повинно розуміти, що знання мови країни, у якій ти живеш, - це твій життєвий, професіональний політичний успіх», - зазначив Голова Народної Партії.

     Володимир Литвин також висловив переконання, що в парламенті необхідно практикувати проведення «години запитань» до уряду у п`ятницю кожного пленарного тижня. За його словами, представники опозиції мають визначати, кому саме з урядовців вони хочуть поставити запитання. Такий підхід, вважає В.Литвин, дійсно може принести користь країні.

     Він також висловив думку, що опозиція «зобов`язана сформувати опозиційний уряд». «Головне, щоб продукувалися пропозиції, рішення, і що не менш важливо, щоб був контроль за діями чинного Кабміну», - сказав спікер парламенту.

     «Щоб заявляти про свою опозиційність, треба спочатку хоч щось зробити для держави, для країни, для людей, треба заслужити право на опозицію", - заявив В.Литвин, додавши, що більшість тих, хто присвоїв собі статус опозиціонерів, «не мають морального, навіть людського права про це говорити».

 

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 493 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024