ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 21:08
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Жовтень » 22 » Володимир Литвин: «Новий президент мусить зупинити руйнацію країни»
Володимир Литвин: «Новий президент мусить зупинити руйнацію країни»
09:52

     20 жовтня 2009 року Голова Верховної Ради України Володимир Литвин завершив офіційний візит до Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії. 

     Наступні вибори визначать, в якому напрямку розвиватися найближчим часом

     Тема президентських виборів «виходить далеко за межі демократичної процедури, яку ми маємо здійснити у 2010 році». На цьому, як повідомила прес-служба українського парламенту, Володимир Литвин наголосив під час «круглого столу» на тему: «Значення виборів Президента України», що відбувся в Королівському інституті міжнародних справ у Лондоні.

     Інститут президентства, на його думку, залишається одним з легітимних інститутів влади. Більшість українських громадян — майже 70%, — сказав він, виступають за його збереження і висловлюються за всенародне обрання глави держави.

     «На моє глибоке переконання, президентські вибори мають дати відповідь на ключове питання: в якому напрямку буде розвиватися Україна найближчим часом», — сказав він, зазначивши, що в України є дві альтернативи: або країна піде пострадянським шляхом, фактично шляхом відтворення авторитарного режиму, або обере демократичний шлях розвитку.

     Першим ключовим завданням нового Президента України В. Литвин вважає «зупинення руйнації країни через руйнацію системи державного управління у боротьбі за владу».

     Другим ключовим завданням нового Президента Голова Верховної Ради України вважає проведення такої політики, яка б сприяла встановленню керованості й прогнозованості країни на основі широкого діалогу, цінностей, які не розділятимуть, а об’єднуватимуть людей. У цьому контексті В. Литвин згадав слова Авраама Лінкольна: «Дім, розділений зсередини, не встоїть».

     Третім важливим завданням новообраного глави держави В. Литвин вважає проведення «справжніх реформ», тому, за його словами, не можна допустити, щоб після виборів політики стали заручниками своїх популістських обіцянок. Володимир Литвин переконаний: президентська кампанія в країні має бути чесною. «Це потрібно не тільки для України, а й для відновлення довіри до неї з боку світу, з боку Європи, — наголосив він. — У мене є великі застереження з цього приводу, але це наше домашнє завдання — не допустити рейдерської схеми захоплення влади». 

     Відповідаючи на запитання учасників «круглого столу», В. Литвин сказав: «Нам треба зробити все, щоб люди мали можливість вибору. В суспільстві спостерігаються глибинні процеси переосмислення того, що відбувається, але стверджувати, що це переосмислення дасть результати 17 січня, було б дуже оптимістично», — додав він.


Залучення України до європейських справ відповідало б інтересам і нашим, і Європи


     Про це В. Литвин заявив під час зустрічі з державним міністром з питань Європи Крісом Брайнтом.

     Голова Верховної Ради України зазначив, що Україна повинна бути залучена до європейських процесів, і високо оцінив позицію Великобританії та її уряду в цьому питанні. «Ми розраховуємо на вашу підтримку в питанні підписання угоди про асоціацію з Європейським Союзом та щодо входження України до єдиного європейського економічного простору», — сказав він. Керівник українського парламенту зазначив, що переговори щодо угоди про асоціацію ведуться вже давно і «мали б вийти на практичний результат». «Було б добре, аби це відбулося до президентських виборів, оскільки це зіграло б важливу стабілізуючу роль для України і не тільки, — сказав він. — Я розумію, що є невирішені питання, але коли є мета, проблемні моменти можна владнати».

     У свою чергу К. Брайнт заявив, що його країна всіляко підтримує прагнення України до демократії і зацікавлена в тому, щоб відкрити якомога більше ринків збуту для української продукції.


Конфлікт на Кримському півострові неможливий


     Про це Голова Верховної Ради Володимир Литвин сказав, відповідаючи на запитання членів Комітету у закордонних справах щодо гіпотетичної можливості українсько-російського конфлікту в Криму на кшталт кавказьких конфліктів.

     «Разом з тим, я змушений визнати, що у офіційного Києва немає ефективної, розумної політики по відношенню до автономії. У цьому я переконався, перебуваючи два дні минулого тижня у Криму та спілкуючись безпосередньо з жителями декількох райцентрів», — сказав керівник українського парламенту.

     Водночас членів комітету цікавило питання щодо можливості повторення українсько-російського конфлікту у сфері постачання енергоносіїв, який стався минулого року, а також співробітництво України з Європейським Союзом та євроатлантичні перспективи України.

     Відповідаючи на запитання щодо українсько-російських відносини у сфері енергопостачання, В. Литвин зазначив: «Я розумію, що ця проблема не набула б такої гостроти, якби українські політики говорили однією мовою, в один голос». «Росія може проводити політику, яку вона вважає прийнятною для себе, але ми маємо бути єдиними в обстоюванні своєї позиції. Саме через відсутність такої позиції в української влади цей конфлікт набув такої гостроти минулої зими», — підкреслив глава парламенту.

      Він також підкреслив, що Україна «відчуває велику зацікавленість з боку Великобританії до неї та її евроінтеграційних перспектив», наголосивши на важливості підтримки з боку Великобританії реалізації курсу України на підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом і створення зони вільної торгівлі. За словами Володимира Литвина, це дозволить країні «успішно вирішити завдання щодо досягнення стандартів, за якими живе європейська спільнота».


Газета «Голос України» №198 (4698) від 21.10.2009

http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=149920

Переглядів: 527 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024