ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 29.03.2024, 12:40
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Червень » 14 » Виступ народного депутата України фракції Народної Партії М.Х.Шершуна на пленарному засіданні Верховної Ради України 14.06.2011 р.
Виступ народного депутата України фракції Народної Партії М.Х.Шершуна на пленарному засіданні Верховної Ради України 14.06.2011 р.
09:43

Шановний голово! Шановні колеги! Майбутнє українських дітей залежить від наших дій сьогодні. Забезпечивши їм належні умови здобуття освіти, ми зробимо великий внесок у процвітання України. Тому виховання високоосвіченого підростаючого покоління має стати чи не найголовнішим завданням держави. І хоча вживаються дії щодо покращення умов освіти в Україні, рівень фінансування матеріально-технічного забезпечення освітніх закладів ще залишається низьким.

Саме тому фракція Народної Партії доволі глибоко вивчила цю проблему на прикладі Рівненської області. І за даними статистики, Рівненщина уже кілька років поспіль є лідером за рівнем народжуваності. І саме ці діти в майбутньому будуть працювати на благо нашої країни. Але зараз вони потребують гарного виховання у належних умовах.

Проте наразі у країні, зокрема і в Рівненській області, ситуація далека від бажаної. Більшість освітніх закладів, особливо у сільській місцевості, розміщені в непристосованих для цього приміщеннях, і майже всі вони перебувають у незадовільному стані. А на Рівненщині 22 школи взагалі вважаються аварійними. Найгірший стан в українських школах мають спортивні зали. Деякі з них закриті через небезпечність для життя, деякі взагалі здаються в оренду. До того ж у більшості шкіл відсутні медичні кабінети і скорочена посада шкільної медсестри.

Тож про яку майбутню освіту може йти мова, коли у ХХІ столітті діти мають ризикувати власним здоров'ям заради отримання знань. Звісно, в областях розробляють програми будівництва та реконструкції шкіл. Наприклад, у Рівненській області затверджена програма на 2011-2015 роки. Але питання в тому, чи буде вона фінансуватися належним чином?

На цьогорічне будівництво шкіл на Рівненщині планується спрямувати майже 27 мільйонів гривень з державного та близько 9 мільйонів гривень з обласного бюджетів. Але цих коштів замало, щоб забезпечити всіх дітей якісними шкільними приміщеннями.

Тому від імені фракції Народної Партії звертаюся до уряду з проханням: при розподілі додаткових субвенцій на соціально-економічний розвиток із державного бюджету передбачити максимально достатньо коштів на будівництво та ремонт шкіл. Адже тільки Рівненська область потребує 110 мільйонів гривень, аби вже цього року завершити будівництво 10 сучасних закладів освіти.

У контексті цієї проблеми варто пам'ятати і про культурно-естетичне виховання учнів. Сьогодні дитина в селі має доступ лише до одного-двох шкільних гуртків. Тому, щоб не було підстав говорити про деградацію сільської молоді, потрібно дбати про відкриття культурно-дозвільних  центрів, спортивних залів тощо. Те саме стосується продовження освіти випускниками шкіл. Сьогодні Україна відчуває брак фахівців робітничих спеціальностей, а самі діти бажають здобувати освіту, але не всі вони мають можливість навчатися у вищих навчальних закладах. Тому цю проблему вирішила б наявність розгалуженої мережі професійно-технічних училищ у районах. І тоді держава отримала б чимало фахівців, затребуваних на ринку праці.

Фракція Народної Партії сподівається, що уряд дослухається до висловлених пропозицій, адже гідне майбутнє України в наших руках уже сьогодні. Дякую за увагу.


Переглядів: 357 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024