ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Вівторок, 16.04.2024, 21:52
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2014 » Лютий » 6 » Виступ Голови Народної Партії, народного депутата України ВОЛОДИМИРА ЛИТВИНА на пленарному засіданні Верховної Ради України 5 лютого 2014 р
Виступ Голови Народної Партії, народного депутата України ВОЛОДИМИРА ЛИТВИНА на пленарному засіданні Верховної Ради України 5 лютого 2014 р
11:33

На превеликий жаль, схоже, що ми цей пленарний тиждень проведемо без плідних рішень. Разом з тим потрібний швидкий і водночас розумний компроміс. Такий компроміс, який би виключав силовий сценарій подальшого розвитку подій в Україні.

Діалог потрібно вести у двох вимірах.

Перший – це виведення країни з конфлікту. Це треба зробити негайно. І другий. Визначення системи, за якою належить організувати Україну. Слід ці дві проблеми пов'язувати і спільно їх обговорювати. Що треба було б зробити? Підготувати документ, який можна було б назвати угодою, меморандумом, як завгодно, який би мав силу закону. За умови погодження і підписання цього документу президентом і депутатами у кількості від 226, бажано 300. Що в ньому передбачити, шановні колеги? Принципи формування Кабінету Міністрів. Ситуація неординарна, але повинен бути сформований уряд, який дістав би суспільну підтримку.

Друге. У ньому мають бути відповіді на всі питання, які поставило суспільство. За браком часу я їх не перелічуватиму. Наступне: окреслити підходи, принципи й засади функціонування країни – як ми її бачимо разом. Покрокові дії щодо змін до Конституції з конкретними датами здійснення конституційного процесу і запобіжниками, щоб уникнути можливого сценарію, коли не буде виконуватися цей документ.

Які це можуть бути запобіжники? Яким документом можна його зв'язати?

Доопрацювати пропозицію щодо конституційного акту, але передбачити, зокрема, реагування на такі проблеми: імперативний мандат і формування уряду виключно фракціями. Інакше породимо чергові проблеми. Слід вийти на зміни до Закону про Конституційний Суд. Можливо, треба розглянути звернення до Конституційного Суду щодо прийнятого ним рішення відносно Конституції. І синхронно ці рішення приймати в разі, якщо домовленості не будуть виконуватися.

І ще одне. Прийняти рішення про проведення місцевих виборів там, де це давно потрібно. Вважаю, що це може бути темою для дискусії і розмови на рівні керівників фракцій та вироблення відповідних рішень. Інакше ми все забалакаємо. Країна чекати не буде.


Переглядів: 411 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024