ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Вівторок, 07.05.2024, 04:47
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Лютий » 26 » В. Литвин: «В історії не було жодного прикладу, коли б контрактна армія захистила свою державу»
В. Литвин: «В історії не було жодного прикладу, коли б контрактна армія захистила свою державу»
11:23

У переддень свята всіх, хто носить чи носив мундир і погони, свята, яке асоціюється з мужністю, чоловічою честю і вірністю обов’язку перед Батьківщиною, у м.Новограді-Волинському на Житомирщині відбулися урочистості з нагоди Дня захисника Вітчизни. У гарнізонному будинку офіцерів зібралися військовослужбовці, ветерани, воїни-інтернаціоналісти, представники громади міста. Участь у заході взяли народний депутат України, Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин, голова Житомирської обласної ради Йосип Запаловський, народний депутат України II та VI скликань, голова Житомирської обласної організації Народної Партії Микола Рудченко, посадові особи міста і району. Ініціатор та організатор святкування – командир 8-го Армійського корпусу, генерал-лейтенант Петро Литвин. Урочистості відбулися традиційно: із врученням грамот, відзнак і нагород, присвоєнням чергових військових звань, із квітами і подарунками ветеранам, теплими вітаннями і щирими побажаннями, цікавою концертною програмою.

Кращих військовослужбовців, серед яких чимало жінок, Володимир Литвин відзначив наручними годинниками і грамотами. Цінний подарунок – телевізор – він презентував військовому оркестру, який відзначив цього дня 50-річний ювілей.

У ході спілкування з журналістами Голова Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони Володимир Литвин висловив свою точку зору щодо контрактної армії в Україні, подвійного громадянства та ряду інших актуальних питань сьогодення нашої держави.

«У нас є ще багато над чим думати і працювати, щоб навести порядок у Збройних Силах. Україна проголосила курс на те, щоб бути позаблоковою державою, але водночас бере участь у миротворчих операціях… Як голова комітету, я вважаю, що потрібно дослухатися до людей професійних, авторитетних, і не ламати, а поліпшувати. Бо у нас слово «реформа» невдовзі буде вважатися лайливим і образливим. Контрактна армія і професійна – це не тотожні поняття. В історії не було жодного прикладу, коли б контрактна армія захистила свою державу. Виходячи з цього, ми повинні розраховувати лише на себе і мати потужні мобілізаційні можливості», – вважає Володимир Литвин.

На думку Миколи Рудченка, сучасна українська армія мало подібна на ту, яка була в 70-х роках минулого століття, коли він виконував свій військовий обов’язок. Головну проблему М.Рудченко вбачає у недостатній відповідальності керівного складу, через що у мирний час нерідко трапляються випадки загибелі військовослужбовців. Він звертає увагу і на слабкий соціальний захист тих, хто присвятив себе служінню Батьківщині. Стосовно щорічного скорочення кількості призовників, то М.Рудченко вважає таку державну політику хибною і недалекоглядною.

«У мене була можливість не служити в Радянській Армії, бо я ріс без батька і мама залишалась одна. Але мені й в голову таке не приходило, щоб не йти служити. Навпаки, тоді хлопці з нетерпінням чекали моменту, коли їх, новобранців, а це було 10-15 чоловік із села, святково всім селом відрядять на службу. Тоді була так поставлена ідеологія в державі, що не служити – це був великий сором і навіть ганьба. Кожен юнак повинен виконати свій обов’язок перед державою і довести, що він справжній чоловік», – переконаний політик.

 

Прес-служба Житомирської обласної організації

Народної Партії

Переглядів: 397 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024