ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 29.03.2024, 02:21
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Березень » 19 » В.Литвин: „У жодному із законопроектів, у тому числі в урядовому, немає навіть натяку на продаж газотранспортної системи”
В.Литвин: „У жодному із законопроектів, у тому числі в урядовому, немає навіть натяку на продаж газотранспортної системи”
14:42

Про це сказав Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин в ефірі „5 каналу”. Він зазначив, що парламент не збирається давати дозвіл на продаж української газотранспортної системи. «Про можливу приватизацію газотранспортної системи абсолютно не йдеться. Це національне надбання України, ніхто на це не піде. Тим більше, що законом у перелік об'єктів держвласності, які заборонені для приватизації, не дозволяється цього робити», – сказав він. При цьому В.Литвин зазначив, що «мова, фактично, йде про те, щоб виконати вимогу Європейської енергетичної хартії, у частині розділення «Нафтогазу України» на дві компанії – одна займатиметься трубопровідним транспортом, інша – видобутком газу». Володимир Литвин запевнив: „У жодному із законопроектів, у тому числі в урядовому, немає навіть натяку на продаж газотранспортної системи”.

За словами Голови Народної Партії, протидія приватизації української газотранспортної системи була лише «гарним приводом» для блокування опозицією трибуни Верховної Ради України 16 березня. Він зауважив, що йому заздалегідь було відомо про намір опозиції заблокувати парламентську трибуну. «Я не випадково на засіданні запропонував не блокувати Верховну Раду, не заважати її роботі, тому що ще вчора знав, що буде проводиться відповідна дія», – сказав він.

За словами Володимира Литвина, справжньою причиною блокування трибуни була спроба перешкодити парламенту заслухати звіт Тимчасової слідчої комісії з питань розслідування обставин підписання газових угод між НАК «Нафтогаз Україна» і ВАТ «Газпром» щодо наявності ознак державної зради в сфері економічної безпеки України. „Я не знаю, які висновки зробила слідча комісія, але це – головна причина. А питання газотранспортної системи – це просто гарний привід”, – запевнив В.Литвин.

Відповідаючи на запитання, щодо об’єктивності рішень ТСК на чолі з І.Богословською, яка досліджувала діяльність екс-прем'єра Юлії Тимошенко, Володимир Литвин переконаний, що ідея функціонування тимчасових слідчих комісій парламенту дискредитована. „На моїй пам’яті ще жодна слідча комісія не дала щось на виході. Розмов, політичних дискусій, взаємних звинувачень багато, але результату немає. У нас дискредитована сама ідея слідчих комісій”, – зазначив В.Литвин. За його словами, це відбувається через те, що слідча комісія, як правило, орієнтована на зведення рахунків, а не на встановлення істини.

Наталія Куксенко

Переглядів: 334 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024