ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 17:34
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 3 » В.Литвин переконаний, що парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – це меморандум про порозуміння між сторонами
В.Литвин переконаний, що парафування Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – це меморандум про порозуміння між сторонами
14:22

Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин переконаний, що створення в нашій країні атмосфери загальнонаціонального консенсусу, усвідомлення реалій, у яких розвиватимуться відносини з Євросоюзом, сприятиме забезпеченню взаємно свідомого підходу до Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. По це він повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Оскільки парафованого тексту Угоди у парламенті немає і він був досі доступним лише для вузького дипломатичного та спеціалізованого урядового кола, оцінювати можна лише сам факт парафування цього безпрецедентно об’ємного документа. Нагадаю, що на важливості його наголошено у відповідній заяві Верховної Ради України», – зазначив В.Литвин.

Голова Народної Партії зауважив, що «не вітати завершення технічної роботи над Угодою було б явно непатріотично і несправедливо стосовно до п’ятирічної роботи тисяч фахівців; вітати ж парафування можна, швидше за все, як укладення певного «меморандуму про порозуміння» між сторонами щодо принципів асоціації».

На переконання В.Литвина, найголовнішим тепер є завершення технічної звірки економічної частини угоди так, щоб інтереси України було чітко виписано. «А далі – свідоме, неухильне, повне та системне дотримання цих принципів та взаємне виконання зобов’язань у рамках узгоджених принципів. При такому ставленні до Угоди про асоціацію її підписання та наступна ратифікація всіма країнами-членами Євросоюзу матиме сенс», – зазначив він.

«Щоб забезпечити такий взаємно свідомий підхід до Угоди, принципів та зобов’язань, що закладаються в ній, потрібно створити в Україні атмосферу загальнонаціонального консенсусу, усвідомлення всіма політичними силами і більшістю людей реалій, у яких надалі вибудовуватиметься наше життя, розвиватимуться взаємини з Євросоюзом та іншими нашими партнерами і сусідами», - наголосив В.Литвин.

Наталія Куксенко

Переглядів: 358 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024