ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 28.04.2024, 13:27
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Вересень » 10 » В.Литвин: «Народні депутати від Блоку Литвина не балотуватимуться на посади міських голів на виборах 31 жовтня»
В.Литвин: «Народні депутати від Блоку Литвина не балотуватимуться на посади міських голів на виборах 31 жовтня»
12:06

Про це Голова Народної Партії Володимир Литвин заявив під час брифінгу після завершення ІІ етапу ХІ з’їзду Народної Партії. «Народні депутати від нашої фракції не будуть балотуватися на посади мерів міст, оскільки не потрібно гратися з людьми – балотуватися, розуміючи, що ти не будеш далі там працювати в разі обрання», - наголосив лідер народників. Він також зазначив, що депутати Верховної Ради України, які є керівниками регіональних організацій Народної Партії, будуть очолювати списки кандидатів в обласні ради.

Відповідаючи на запитання журналістів чи не є нинішня ситуація в Конституційному Суді своєрідною «зачисткою» суду перед ухваленням рішення щодо політичної реформи 2004 року, В.Литвин зазначив, що це ніяк не пов’язано із поданням народних депутатів щодо порушення процедури при ухваленні змін до Конституції України. «Ця проблема має давні корені, деякі судді КС поставили перед собою мету отримати вихідні кошти, а суми це величезні, вони можуть вимірюватися шістьма нулями, за відставку з посад суддів, які вони займали попередньо», - зауважив Володимир Литвин. Лідер Народної Партії переконаний, що ця проблема виникла задовго до подання 252 народних депутатів щодо процедури внесення змін до Конституції. «Тому говорити про «зачистку» на сьогоднішній момент із врахуванням цієї ситуації не має абсолютно жодних підстав. Якщо люди захотіли отримати суму у сотні тисяч гривень вихідної допомоги, вони вибрали свою долю і отримали відставку», - наголосив Володимир Литвин.

Відносно можливих компромісів між опозицією та коаліцією заради розблокування роботи Верховної Ради України В.Литвин заявив, що компроміс у парламенті на сьогодні неможливий, і висловив переконання, що в таку ситуацію мають втрутитися СБУ та Генпрокуратура.

Володимир Литвин також зазначив, що Верховна Рада України має ухвалити постанову, якою передбачити, що, «враховуючи, що здійснюється цинічне і викличне перешкоджання діяльності вищого законодавчого представницького органу, доручити Управлінню державної охорони, СБУ не допускати блокування і перешкоджання діяльності ВР».

На переконання В.Литвина, що другим пунктом в цій постанові має бути доручення Генеральній прокуратурі «забезпечити документування того, що відбувається, і реагування відповідно до закону». Він підкреслив, що закон повинен виконуватися. «А то завтра почнуть блокувати районні ради, після того лікарні, після об`єкти, важливі для життєзабезпечення, а потім атомні станції, бо захочуть, щоб електричну енергію давали в той чи інший напрямок, і так ми дійдемо скоро до абсурду», - зазначив В.Литвин. 

Фото Анастасії Сироткіної

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 413 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024