ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Середа, 24.04.2024, 10:24
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Квітень » 7 » В.Литвин: «Мої оцінки та прогнози справджуються»
В.Литвин: «Мої оцінки та прогнози справджуються»
10:36

     Про це Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин зазначив у ході брифінгу, що відбувся 2 квітня 2010 року. Він наголосив, що сьогодні справджуються всі його попередні прогнози та застереження: «Вибори закінчилися – війна розпочалась. Сьогодні політиками і політичними силами шукаються приводи для сутичок і для громадянського конфлікту».

     Володимир Литвин зазначив, що сьогодні Верховна Рада України є ареною для демонстрації політичного протистояння. За його словами це робиться для того, щоб поглибити в Україні економічну кризу та не допустити розгляду проекту державного бюджету. «Зрозуміло, якщо не буде державного бюджету, не буде жодної співпраці з міжнародними фінансовими інституціями, насамперед з Міжнародним Валютним Фондом», - зазначив В.Литвин.

      Щодо нинішніх причин блокування трибуни Верховної Ради України, Володимир Литвин зазначив, що питання про комітети є надуманим: «Сьогодні мова не йде про переділ комітетів, бо на рівні виключно політичних декларацій залишилось твердження про те, що голови комітетів будуть складати повноваження». Він наголосив, що відповідно до закону про комітети голова комітету, перший заступник, заступник чи секретар можуть скласти повноваження за особистою заявою, через подання Голови Верховної Ради України про незадовільну роботу чи у разі смерті. В.Литвин наголосив, що такі подання не вносив на розгляд парламенту. «Немає жодних об’єктивних причин для блокування трибуни парламенту», - зазначив Голова Народної Партії.

     За його словами якщо блокування продовжиться, то наступного пленарного тижня першим   питанням буде розглянуто постанову про перерозподіл народних депутатів у комітетах, а також Верховна Рада України розгляне Програму соціально-економічного розвитку України і державний бюджет на 2010 рік в цілому. Володимир Литвин наголосив, що держава не може жити без бюджету через блокування парламентської трибуни. За його словами, за таких обставин необхідно буде ухвалювати бюджет в цілому: «Якщо буде заблоковано, то виходить нема що обговорювати, всім все зрозуміло». Він зазначив, що, у випадку ухвалення бюджету та підписання його Президентом України, закон про бюджет почне діяти в другому півріччі, тому й надалі зволікати з цим не можна.

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 455 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024