ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 25.04.2024, 23:21
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Грудень » 20 » В.Литвин: „Дуже важко вести переговори і знаходити компроміси з людьми, які не приймають рішення”
В.Литвин: „Дуже важко вести переговори і знаходити компроміси з людьми, які не приймають рішення”
11:59

Про це Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин сказав у ході інтерв’ю на телеканалі „Рада” 17 грудня 2010 року. Коментуючи події, які відбувалися у Верховній Раді у четвер, 16 грудня 2010 року, зазначив, що його спроби знайти компроміс виявилися марними. За його словами, з’ясування стосунків депутатами має місце і в парламентах інших країн, проте „наша відмінність у тому, що немає бажання робити висновки і шукати спільні позиції”.

Водночас, В.Литвин заявив, що у четвер він протягом усього дня проводив переговори з керівниками фракцій, аби досягти консенсусу.

Володимир Литвин зазначив, що він розуміє позицію депутатів фракції «БЮТ-Батьківщина», які «захищають свого лідера». Серед вимог фракції В.Литвин назвав припинення політичних переслідувань Юлії Тимошенко, зняття обмежень щодо її пересування як в середині країни, так і за її межами. «Вийшли на те, що треба створити тимчасову слідчу комісію. Я переконав у необхідності проголосувати за це рішення керівників фракцій більшості, оскільки голосів фракції БЮТ не вистачало. Запропонував, щоб на посаду голови цієї комісії було висунуто людину, якій ця фракція довіряє», - сказав він.

В.Литвин, за його словами, також запропонував, аби під час години запитань до уряду в парламенті керівник Державного казначейства надав інформацію про рух 320 млн. євро, які були виділені Україні згідно із Кіотським протоколом, а також про результати відповідного аудиту. Ця пропозиція, за словами В.Литвина, була позитивно сприйнята представниками фракції БЮТ, які «пішли радитись».

 Володимир Литвин пригадав 2002 та 2004 роки, коли ситуація була набагато складнішою, „але не було такої озлобленості, не було таких категоричних демонстрацій позицій”. Він переконаний, що зараз йдеться не тільки про захист Ю.Тимошенко, а й про те, щоб заблокувати взагалі прийняття рішень в країні. „20 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фонду буде розглядати питання про надання Україні чергового траншу кредиту. Якщо не будуть прийняті ті рішення, які вносяться в зобов’язання Україною перед Міжнародним валютним фондом ми не отримаємо кредиту і не зможемо закрити фінансові проблеми України”, - зазначив В.Литвин. На його думку, блокування мало на меті зірвати й бюджетний процес. В.Литвин закликав депутатів зупинитися „у ражі звинувачень, адже відповідальні всі”.

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 376 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024