ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Понеділок, 29.04.2024, 18:38
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Жовтень » 23 » Україну оглушили медичною реформою
Україну оглушили медичною реформою
12:27

Виступ Голови Народної Партії, народного депутата України Володимира Литвина на засіданні Верховної Ради України 23.10.2013 року.

 

Шановний Володимире Васильовичу. Колеги!

У нас багато що відбувається за Салтиковим-Щедріним. Цитую: "Випустив реформу - досить, став крапку; потім, через час, знову випустив реформу і знову крапку став. І так далі, до того часу, поки не сповняться несповідані Божі шляхи". І далі: "Краще за все це досягається шляхом оглушення".
Саме отак оглушили Україну медичною реформою. Хоча Президент України у принципі правильно поставив завдання щодо її здійснення. Але їх реалізацією зайнялися кабінетні теоретики, які жодного дня не бачили і не знають, чим живуть люди, які їх справжні потреби.
Чим це обернулося? Ліквідацією мережі медичних закладів. Відсутністю доступу людей до закладів охорони здоров'я. Оскільки, окрім іншого, у нас навіть доріг немає, виключено напрямки, щоб дістатися до району після ліквідації дільничних лікарень.
Наступний момент, до чого це призвело – збільшили кількість бюрократичного адміністративного апарату. Вдумайтесь! Раніше в місті і районі був один керівник – головний лікар міськрайлікарні. Зараз п'ять керівників і два відділи. Районний та міський відділи охорони здоров'я – по 18 осіб штатного персоналу у кожному! Прикиньте: це по 100 тисяч гривень щомісяця викидається грошей на адмінпотреби.
Ще одна проблема. Усіх випускників медвузів, стоматологів, хірургів та інших записали сімейними лікарями і заганяють їх на цю посаду. Це трагедія для молодих випускників. Вони для такої роботи абсолютно непідготовлені! Їх всіх масово примушують, щоб вони йшли працювати сімейними лікарями. Чим вони допомагатимуть хворим?
Такі дії обернулися абсолютним збуренням людей.
Ми також маємо бути свідомі цього, що дільнична лікарня, фельдшерсько-акушерський пункт – це для людей звичай, місце спілкування, де вони дістають розраду, якщо не медичну допомогу.
Тому вважаю, що нам, шановні народні депутати, треба повернутися до цієї проблеми. Сила влади має полягати в тому, щоб визнати помилки і спочатку створити умови, а потім здійснювати медичну реформу. Треба невідкладно прийняти закон щодо мораторію на закриття лікарень, який проголосували в першому читанні.
Звертаюсь насамперед до фракції Партії регіонів. Не жартуйте: прийняли таке рішення у першому читанні, а далі не допускаєте його дальшого розгляду. Необхідно прийняти остаточне рішення, заспокоїти суспільство. Особливо у переддень великих політичних кампаній. Ми повинні зберегти стабільність і передбачуваність в Україні.

Прес-служба Народної Партії
Переглядів: 358 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024