ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Середа, 24.04.2024, 02:15
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Листопад » 16 » У дитячо-юнацьких спортивних школах Львова займаються 3,5 тисячі дітей
У дитячо-юнацьких спортивних школах Львова займаються 3,5 тисячі дітей
10:37

                                                                    


У Львові функціонує 9 міських дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а заняттями охоплено 3,5 тис. дітей. У такий спосіб міська влада дбає про майбутнє країни.  У місті здійснюються різноманітні заходи задля залучення дітей до занять спортом. Зокрема, Ярмарок спорту, що поступово стає традиційним заходом, цього року відвідало більше 10 тис. дітей.  

У місті з кожним роком збільшується кількість дітей, які прагнуть займатися спортом. Наприклад, у 2010 році у міських спортивних школах займалось 3 214 дітей, цього року кількість вихованців збільшилась до 3 431 вихованця.

Юні спортсмени беруть участь у змаганнях різних рівнів, стають призерами Всеукраїнських та міжнародних спартакіад. Серед вихованців ДЮСШ 151 дитина має І дорослий розряд, 101 вихованець має звання кандидата у майстри спорту; 16 юних спортсменів здобули звання майстра спорту, 20 вихованців львівських спортивних шкіл увійшли до складу збірних команд України з різних видів спорту, представляючи нашу державу на міжнародній спортивній арені.

Голова Львівської обласної організації Народної Партії Богдан Іщук переконаний, що активне пропагування спорту та особистий приклад наверне дітей до спорту: „Тішуся, що моя онука з дитинства відвідує танцювальний гурток. Завдяки танцям об’їздила всю Україну та побувала неодноразово в Європі. Приміром, протягом двох тижнів гастролювали Грецією та брали участь у фестивалях. Подорожі сприяли тому, що Оленка вивчила та вдосконалила знання з англійської мови, адже доводилося спілкуватися з іноземними однолітками. Діти повинні щодня отримувати помірні фізичні навантаження, які б ішли на користь молодому організму. Від занять спортом отримуєш величезне задоволення, незалежно від того, якого ти віку. Держава має піклуватися про оздоровлення нації та вчити її бути успішною у світі”.

Мережа дитячо-юнацьких спортивних шкіл Львова вже впродовж 20 років залишається незмінною, приміщення не продавались, не перепрофільовувались, майно не відчужувалось.

Щотижня у місті проводиться по кілька спортивних змагань та заходів. Нещодавно громадська організація "Спортивний клуб "Екстрим" утретє проводила контести (так називаються змагання у райдерів-професіоналів) з нагоди відкриття першого в регіоні закритого скейт-парку на території культурно-освітнього центру "Знесіння". За словами організаторів, у зв’язку із великою популярністю цих змагань цього року вирішили розділити змагання для екстримальних велосипедів і для скейтерів.

У змаганнях взяли участь 28 спортсменів та понад 120 відвідувачів. Були представлені Київщина, Одеса, Кам'янець-Подільський, Тернопіль, Чернівці,  Івано-Франківщина і Львівщина. На жаль, цього разу кращі львівські райдери ще не відновились після травм, тож у категорії "Про" Львів цього разу не здобув жодного місця. Переможці - Чернівці, друге місце - за Бояркою, а третє - Івано-Франківськ. А ось в аматорів перше і третє місце посіли львів'яни та друге - райдер з Івано-Франківська.

Заслужений майстер спорту з плавання, чемпіон світу, чемпіон Європи, чотириразовий володар Кубка світу з плавання, срібний призер Олімпіади в Сіднеї Денис Силантьєв упевнений, що спорт - це не лише корисно, а й цікаво та модно. «Мені дуже подобається, коли люди вкладають час і сили в заняття спортом. Львів дає приклад для інших міст нашої країни, як правильно обирати пріоритети, зокрема щодо виховання дітей. Я завжди підтримую і сам пропоную нові проекти, у Львові зокрема. Я пішов у спорт завдяки батькам. У дитинстві багато і часто хворів, і батьки відправили мене, щоб  загартовувався. Так почалось моє знайомство з плаванням, яке згодом переросло у захоплення», - зазначив Денис Силантьєв.

Щоб дорослі та діти могли зорієнтуватися у розмаїтті спортивних секцій міста, Львівська міська рада та громадське об’єднання „Самопоміч” видали збірник „Довідник спорту”, який усі охочі можуть отримати безкоштовно. У довіднику представлено осередки усіх видів спорту, які діють у Львові: ігрових, літніх, зимових, а також екстремальних. Крім контактної інформації, вказано, з якого віку можна записуватися у секції. Як зазначають організатори, у виданні є інформація і про те, де можуть займатися спортом вагітні жінки, маленькі діти й літні люди та інваліди. 

Мілана Златовіч


Переглядів: 340 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024