ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 02.05.2024, 09:16
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Липень » 12 » Слід зберегти ті осередки української мови, які існують
Слід зберегти ті осередки української мови, які існують
15:12

Ставлення до мови влучно описав Максим Рильський: „Як парость виноградної лози, плекайте мову. Пильно й ненастанно політь бур'ян. Чистіша від сльози вона хай буде...» Саме в наших руках майбутнє нашої мови, а значить – і нашої нації. Саме ми маємо ще час, щоб возвеличити українську мову, вивести її на новий щабель розвитку. Заступник голови Самбірської районної партійної організації Кльофа Роман Миколайович додає ще один вислів Максима Рильського: „Мова – наша зброя, якою ми служимо народові, що нас породив, вигодував і викохав. Мова – втілення думки”.

На переконання Романа Миколайовича, захищати російську мову немає потреби, тому що російська домінує в українському просторі: „Прийнятий Верховною Радою України мовний закон спрямований на те, щоби ліквідувати ті осередки української мови, що існують. Якщо ви зайдете до державних установ Києва, то українську практично не почуєте. Увімкніть радіо чи телебачення: знову переважає російська. Українці не мають іншої держави, в якій би звучала їхня рідна мова. І це слід усім усвідомлювати”.

Роман Кльофа аргументує небажання вивчати українську мову передусім відсутністю патріотизму з боку влади. Якщо ти знаєш, якою мовою людина спілкується та думає, можна вважати, що наполовину знаєш саму людину. Відомо, що мови є важливою характеристикою особистості людини.

„Люди вважають, що знання української мови їм не дасть того, чого вони прагнуть. А чому так є? Тому що в нас у 1991 році влада абсолютно не змінилася, лише вивіски іншими стали. Кожен слабодухий хоче бути багатим. Ми знаємо з книжок і зараз преса пише, що ще в 30-х роках минулого століття тим, хто розмовляв українською мовою, казали: „Переходьте на російську мову, бо інакше це розцінюватиметься як націоналізм…” Українцям потрібно захищатися. Ті, хто не хочуть вивчати українську мову, де-факто не мають української душі. Прийняття подібних законопроектів призводить тільки до загострення. В багатьох іноземних представництвах, в тому числі й російських, які працюють на теренах України, співробітники на знак протесту проти мовного закону розмовляють із клієнтами українською. Мова в державі буде такою, якою є сама влада. З одного боку, політики спекулюють на мовній темі. З іншого – хочуть додатково догодити Москві”, - підсумував Роман Миколайович.

 

Мілана Златовіч,

прес-секретар Львівської обласної організації

Народної Партії

Переглядів: 620 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024