ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Понеділок, 29.04.2024, 12:51
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Січень » 6 » Різдвяні вихідні
Різдвяні вихідні
09:47

      Святкування Різдва у м. Львові почалося ще задовго до Нового року. У день Св. Миколая наше місто прикрасила ялинка. Незадовго після цього в центрі Львова відкрився перший і єдиний в Україні Різдвяний ярмарок. Відтак відчуття свята так і наповнило повітря. Але справжня різдвяна феєрія почалася вже 6 січня на Святвечір. В цей день традиційно в центрі Західної столиці встановили великий трьохметровий дідух, щоб „перед виборами розігнав усі злі духи” – жартували представники Народної Партії, які активно брали участь у всіх заходах. Встановлення дідуха супроводжувалося колядками, які виконували дитячі колективи та всі присутні.

     Наступного дня колядки звучали вже на пл. Ринок та у Шевченківському гаю. Адже саме там розпочався фестиваль „Спалах Різдвяної звізди”. Представники від Народної Партії разом з усіма коштували традиційні різдвяні страви: кутю, пампушки – і запивали все це узваром. А також колядували і почувалися ніби у старовинному українському селі. Екзотики додавали маленькі дерев’яні хатки, церкви, українські строї, тобто все те, чим і є цікавий Шевченківський гай.

    Не залишили народники поза увагою і Різдвяний парад, який проходив 8 січня центром нашого міста. Триста учасників параду заповнили проспект Свободи – це були звіздарі, понад двадцять різдвяних вертепів та ляльки театру „Воскресіння” висотою понад 4 метри.  Цього ж дня у Львові розпочалося вже традиційне для міста „Свято Пампуха”. Окрім смачних і найрізноманітніших пампухів і конкурсів на найсмачніший рецепт пампухів, поїдання цієї традиційної різдвяної страви на швидкість, цьогоріч ця забава відзначилася ще й цікавими конкурсами вертепів. Зокрема, найбільше глядачам запам’яталася вистава „Різдвяна феєрія”, розіграна акторами Львівського духовного академічного театру „Воскресіння”, адже окрім вдалого сюжету вистава захоплювала ще й вогняним шоу, піротехнічними ефектами і феєрверками.

     І яке Різдво без коляди?! Тому у Домініканському соборі розпочався фестиваль „Велика коляда”, який триватиме до першого лютого. Зайшовши у храм будь-коли, можна буде почути колядки у виконанні різноманітних хорових колективів, як автентичних і фольклорних, так і вокально-інструментальних.


Наталія Борська

Прес-секретар Львівської

обласної організації

Народної Партії

Переглядів: 612 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024