ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 05.05.2024, 16:58
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Лютий » 22 » Рідної мова - невід’ємна частина душі!
Рідної мова - невід’ємна частина душі!
14:22

Мова – це найцінніше з надбань народу, духовний скарб нації. Це саме той інструмент, який єднає людей однієї нації і робить їх єдиним цілим.

У п’ятницю у сільській дитячій бібліотеці села Бориня Турківського району відзначали Міжнародний день рідної мови. Свято це припадає на 21 лютого, але організатори - районна організація Народної Партії, зокрема її голова Ільницький Михайло Михайлович, для школярів села влаштували його трохи пізніше. Дітвора на заході отримала чимало задоволення, адже у бібліотеці можна було послухати пісні та подивитися лялькову виставу. Міжнародний день рідної мови зібрав у залі дитячої бібліотеки школярів молодших класів. Діти дізналися про важливість вивчення рідної мови. Бібліотекар розповіла, що неправильно підібране слово може образити людину, а лагідні слова - навпаки - привернути її увагу. Учням нагадали і про те, що не варто розмовляти суржиком, якщо поважаєш рідну мову. Лунали на заході і вірші школярів. Обов’язкова умова виступу-твори державною мовою. Віршованою ляльковою виставою продовжилося свято на честь рідної мови. Діти старших класів показали молодшим казку про колобка.

 День рідної мови допомагає кожному замислитися над тим, що він є носієм того важливого, що ми успадкували від минулих поколінь. Наше спілкування між собою зрозумілою нам мовою в переважній більшості випадків має для нас величезне значення. Мова та її наріччя стають не просто засобом комунікації, але й відкривають для нас дуже широкі можливості. Людина так звикає до рідної мови, що вона стає невід’ємною частиною її власної особистості. Так створена людина, що рідною зазвичай стає найбільш близька до неї та її душі мова.

 

Прес-служба Львівської обласної

організації Народної Партії

Переглядів: 414 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024