ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Понеділок, 06.05.2024, 08:48
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Липень » 22 » „Підкамінь-2010” наближається
„Підкамінь-2010” наближається
14:02

Підкамінь-2010 – оголошення з такою вже доволі знайомою назвою, більше ніж два тижні красуються по всій Львівській області. А це означає, що Підкаменський етнофестиваль наближається. Тобто, вже 23-25 липня мальовничий куточок Львівщини заявить про себе на повну потужність. Адже організатори цьогоріч планують програму не менш насичену і цікаву, ніж минулого та позаминулого року. І навіть хочуть здивувати усіх відвідувачів фесту „новинками та родзинками”.

         А оскільки до початку „Під каменя-2010” залишилося всього кілька днів, робота у селищі просто кишить. Готують сцени для виступів, наметові містечка, прилавки для виставок та презентацій, екрани, майданчики для спортивних ігор.

         Тому що на фесті буде все, чого, як то кажуть, душа забажає. Умовно, програму фестивалю можна поділити на три тематичні дні. Якщо першого дня, виступатимуть різноманітні народні колективи. Такі, як ансамбль „Криниченька”, „Візерунок”, „Січовик”, „Веселі чічки” та відбуватимуться різноманітні театралізовані дійства на тему „Підкамінська земля – любов’ю благодатна”. То наступний день буде насичений фольклором, до якого залучатимуть всіх учасників. Проводитимуться різноманітні танці, ігри, конкурси і пісні, які може співати кожен та ще й на свій маневр. Третій день можна назвати міксовим днем – виступатимуть, як етнічні народні колективи, так й сучасні рок і фольк гурти.

         Однак всі ці три окремі дні буде об’єднувати насамперед етнос. А також те, що кожного ранку тут проходитиме спільна молитва та різноманітні розважальні ігри і танці, які проводитиме молодіжна християнська організація. Щодня на фесті відбуватимуться спортивні змагання з міні-футболу та волейболу. І діятиме соціальне містечко, в якому показуватимуть соціальну рекламу, фільми проти наркотиків та алкоголю.

         А ввечері традиційно місію розважати українською музикою публіку візьмуть на себе фолькгурти. Їх буде до півтори десятка і приїдуть вони з усіх куточків України. Це такі постійні гості „Під каменя-2010”, як „Тінь сонця”, „Камо грядеши”, „Кому вниз” та інші. Та особливі надії організатори покладають на відомий український гурт „ТІК”, який вдруге відвідає фестиваль.

         Щоправда буде на етногулянні не лише розважальне, а й пізнавальне. Можна буде побачити виставки, презентації різних видів декоративного та ужиткового мистецтва Бродівщини, а також Львова, Івано-Франківщини, Тернополя, Луцька.

          Активну участь у підготовці до фестивалю беруть і представники Бродівської районної організації Народної Партії. Зокрема, Анатолій Биць голова Бродівської районної організації Народної Партії входить в оргкомітет фестивалю, а тому зараз займається практичною організацією дійства. Скеровує людей, які ставлять сцену, ремонтують, прикрашають тощо.

         Цьогоріч безкоштовним пропуском на забаву має стати вишиванка. Якщо ви ще не встигли її придбати, то доведеться викласти 30 грн. – купити бандану біля входу.

         Ночівля на території фестивалю також буде платною. За оренду місяця для намету на три дні треба заплатити 30 грн., на два дні – 25 грн., на один – 20 грн. Але це все, можна сказати, копійки в порівнянні з низкою приємних вражень та емоцій, які ви отримаєте на етнофестивалі „Підкамінь-2010”.

Переглядів: 456 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024