ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 28.04.2024, 07:34
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Вересень » 15 » О.Зарубінський: «Україна багато років намагається увійти в формат взаємодії з ЄС, а саме в зону вільної торгівлі»
О.Зарубінський: «Україна багато років намагається увійти в формат взаємодії з ЄС, а саме в зону вільної торгівлі»
11:59

Про це народний депутат України від фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України Олег Зарубінський сказав в інтерв’ю на радіо «Ера FM». Він зазначив, що це важливо не лише в економічному плані, а й з точки зору того, що асоціація з ЄС не може бути підписана без того, що до цього була підписана угода про зону вільної торгівлі.

Коментуючи можливий наслідок для України переговорів Президента у Брюсселі, О.Зарубінський зазначив: «Предметом переговорів мають бути абсолютно конкретні речі. Тобто треба відкинути всілякі декларації і з боку ЄС, і з української сторони, відкинути філософствування, міркування і просто подивитися, щоб ті позиції, або засади, або абсолютно конкретні принципи, на яких була б підписана угода про ЗВТ були б вигідні не тільки ЄС, а й Україні». Він наголосив, що останнім часом деякі моменти в ставленні Єврокомісії, європейських чиновників до угоди про зону вільної торгівлі Україну не зовсім влаштовують. «Пропонується, наприклад, щоб Україна повністю скасувала експортне мито на насіння соняшнику, щоб воно спокійно вивозилось, і жодного експортного мита з боку України не було», - зауважив народний депутат України.

З іншого боку, за словами О.Зарубінського, ЄС наполягає на збереженні достатньо складної системи потрапляння українських товарів на європейський ринок, а відтак він залишається значною мірою закритим для України. «Перш за все це стосується м’ясо-молочної продукції. Де-факто якісна натуральна українська м’ясо-молочна продукція до цих пір не може потрапляти на європейський ринок», - зазначив політик. Він наголосив, що з іншого боку ЄС наполягає на тому, щоб Україна скасувала всі ввізні обмеження на секонд-хенд, який надходять сотнями тисяч тонн із ЄС. «Мені здається, що це не зовсім правильна і паритетна позиція. Якщо українська сторона в даному випадку достатньо жорстко відстоює інтереси свого сільськогосподарського виробника, інтереси тих, хто є експортерами в Україні, тобто інтереси своєї економіки, то я думаю, що цькувати за це наших переговорників не треба», - переконаний депутат-народник. Він зазначив, що  позиція ЄС незмінна і безкомпромісна вже тривалий час, тому що вони дуже жорстко відстоюють свій економічний інтерес і не лише з Україною. О.Зарубінський переконаний, що треба вчитися у європейців відстоювати свої економічні інтереси. 

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 541 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024