ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 04.05.2024, 12:32
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Липень » 15 » О. Зарубінський: «Народ має обирати того, хто може бути віддзеркаленням інтелекту нації, а не грошових мішків»
О. Зарубінський: «Народ має обирати того, хто може бути віддзеркаленням інтелекту нації, а не грошових мішків»
13:27

Заступник Голови Народної Партії, народний депутат України фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України Олег Зарубінський вважає, що змішана система виборів не є ідеальною. На його думку, альтернативою зміні виборчого законодавства зараз є збереження системи закритих списків. Про це він сказав сьогодні на прес-конференції, присвяченій прийнятому у першому читанні закону про місцеві вибори.

На переконання Олега Зарубінського, текст законопроекту, підготовлений до другого читання, буде відрізнятися від тексту, прийнятого у першому читанні. «Я думаю з вірогідністю 70-80%, що буде вилучена або, навпаки, долучена норма, відповідно до якої мери можуть бути висуванцями як від зареєстрованих політичних партій, так і буде норма, відповідно до якої, кандидати на посаду мера можуть бути самовисуванцями. Відповідна поправка до другого читання вже є», - зазначив О.Зарубінський.

За словами народного депутата України, існує ще одна пропозиція до другого читання, яка полягає у скасуванні норми про заборону брати участь у місцевих виборах партійним організаціям, що були зареєстровані за рік до дати проведення виборів. «На мій погляд, це досить дискусійне питання, адже існують люди, котрі купили партії замість того, щоб формувати партійні організації. Я розумію, що значно легше оббігти всі телеканали і ток-шоу, ніж насправді займатися партійним будівництвом», - вважає Олег Зарубінський.

Відносно терміну проведення кампанії з виборів до місцевих рад, який скоротився до 50 днів, Олег Зарубінський сказав: «Якщо обирають сільського, селищного голів, то, можливо, їм вистачить 50 днів, але за умови що вони там були, працювали і є авторитетними, а не направленими з центру». «Народ має обирати того, хто може бути віддзеркаленням інтелекту нації, а не грошових мішків», - додав народний депутат України.

Насамкінець він наголосив, що позиція Народної Партії відносно місцевих виборів полягає у тому, щоб вони повністю відбувалися за мажоритарною системою.

 

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 426 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024