ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 07:25
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Грудень » 13 » Не час плести інтриги, прикриваючись волею народу!
Не час плести інтриги, прикриваючись волею народу!
11:03

      Народна Партія з тривогою зазначає, що суспільно-політична ситуація в Україні набуває вкрай загрозливого характеру. Очевидним є факт: від політичної кризи країна сповзає до загального громадянського конфлікту. Реальністю стає загроза розколу та сепаратизму, у тому числі й через стравлювання і примушування людей визначитися: з ким вони – владою чи опозицією. Тоді як перші й другі  не є уособленням всієї України.

          Непідписання угоди України з ЄС про асоціацію – це та іскра, з якої спалахнуло полум’я людського невдоволення загальним станом справ в країні. Тотальне збіднення, корупція, яка стала частиною механізму управління, свавілля контролюючих, фіскальних і правоохоронних органів, неможливість відстояти правду, розгул злочинності, неприпустиме майнове розшарування суспільства, специфічна кадрова політика – це та інше призвело до переростання зневіри і роздратування людей в загальне озлоблення.

          За таких умов намагання перетиснути сторони або перечекати складний момент, банальні заяви й проповіді, заклики та взаємні звинувачення лише посилюють суспільне напруження. Тим більше, що країна не об’єднана загальноприйнятними цінностями. До того ж сповна виявився розкол церкви. Вона відверто політизується і все більше нагадує партії, які до цього ж ще й моляться. У людей складається стійке враження, що усі головні дійові особи конфлікту можуть мати спільне в одному – готовності тягати вінки на можливу майбутню могилу України, аби лише довести свою правоту.

          Вищий представницький орган народу – Верховна Рада – демонструє дивовижну відстороненість, політичне дезертирство, самоусунувся від виконання свого головного призначення – бути його голосом. Депутати перемістилися на мітинги і майдани, по суті розпалюють конфлікти та протистояння.

          Народна Партія пропонує, закликає і вимагає, щоб Верховна Рада продемонструвала відповідальність перед народом, а не перед вождями і фінансово-промисловими групами, які розпочали боротьбу за владу. Не час плести інтриги, прикриваючись волею народу. Це нечесно! Нічого не варта боротьба за владу, коли є загроза втрати країни.

          Ми вимагаємо, щоб Верховна Рада України взяла на себе місію всеукраїнського круглого столу, стала ініціатором суспільної дискусії щодо зовнішньополітичного вибору України. І загалом організації нашого державного життя та людського буття. Вона зобов’язана забезпечити публічний розгляд питання щодо причин конфлікту та дій сторін у спробах його розв’язання з відповідними адекватними рішеннями, обов’язковими для Кабінету Міністрів України.

          Ми пропонуємо розглядати і вирішувати проблеми, що постали внаслідок майдану, послідовно, покроково, розширюючи таким чином платформу для знаходження компромісів і залагодження конфлікту в інтересах всього народу та держави.

          У зв’язку з цим, Народна Партія рішуче підтримує запропонований групою позафракційних депутатів на чолі з Володимиром Литвином проект постанови Верховної Ради України «Про невідкладні заходи з подолання політичної кризи в Україні» №3723 від 03.12.2013 року як перший крок на шляху до врегулювання ситуації.

 

                                                                     Політвиконком Народної Партії


Переглядів: 396 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024