ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 09:20
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Квітень » 24 » Народники Радехівщини допомагають в реабілітації дітям-інвалідам
Народники Радехівщини допомагають в реабілітації дітям-інвалідам
14:51

            

Згідно із даними Центральної районної лікарні в Радехівському районі Львівської області станом на 01 січня 2012 року налічується 224 дитини з обмеженими можливостями та 257 осіб молоді з особливими потребами. Невелика кількість державних коштів на підтримку цільових Програм з проведення реабілітації та оздоровлення, відсутність коштів в районному бюджеті, складне фінансово-матеріальне становище батьків дітей з обмеженими можливостями та молоді з особливими потребами, призводить до відсторонення їх від активної реалізації свого потенціалу, робить неможливим розвиток необхідних життєвих інтересів та навичок. Четвертий рік поспіль цими питаннями переймаються народники Львівщини, які днями презентували проект „Всі діти різні – всі діти рівні” та провели тематичний круглий стіл.

Впродовж трьох останніх років громадське об’єднання «Агенція розвитку Радехівщини» на чолі зі своїм виконавчим директором та головою Радехівської районної організації Народної Партії Павлом Івановичем Залужним працює над проектами, діяльність яких направлена на реабілітацію дітей з обмеженими можливостями та молоді з особливими потребами. „В результаті надання постійної психологічної, логопедичної та реабілітаційної допомоги дітям із неврологічною та психологічною патологіями покращується стан їх фізичного здоров’я та психологічний стан їх батьків. Ми виконували проекти за кошти, надані міжнародними донорськими організаціями. За кошти цих проектів закуплено спеціальне обладнання на суму 22 тис. грн. для проведення фізичної реабілітації дітей з обмеженими можливостями та молоді з особливими потребами. Для підвищення соціальної активності, сприяння соціальній адаптації та забезпечення фізіологічних потреб, надання постійної реабілітації дітям з особливими потребами необхідне спеціально обладнане приміщення, якого нині бракує. Зарадити цьому має наш нинішній проект „Всі діти різні – всі діти рівні”, - зазначив під час тематичного круглого столу Павло Залужний.

В дітей, які були учасниками цільової групи проектів, а таких було 180-ть, значно покращились координація рухів, моторика рук, вимова звуків, навики зосередження мислення, психологічна корекція та сенсорні відчуття. Для надання реабілітаційної допомоги дітям «Агенція розвитку Радехівщини» весь цей час змушена орендувати непристосоване приміщення. Через це вкрай складно надати реабілітаційні послуги дітям в повному об’ємі.

Як зауважив голова Львівської обласної організації Народної Партії Богдан Іщук під час круглого столу: „Агенція розвитку Радехівщини” з 2005 року спрямовує свою діяльність на підтримку процесів економічного та соціального розвитку району. Це – люди, які вивчають проблем місцевої громади, досліджують перспективи розвитку та розробляють проекти, спрямованих на економічний та соціальний розвиток рідного краю. Враховуючи досвід інших районів Львівської області та вимоги батьків дітей з обмеженими можливостями гостро постало питання створення центру для надання постійної реабілітаційної допомоги дітям з обмеженими можливостями та молоді з особливими потребами в спеціально облаштованому приміщенні. Для виготовлення проектно-кошторисної документації будівництва реабілітаційного центру потрібно 300 тис. грн.

Народний депутат від фракції Народної Партії у Верховній Раді України С.Г. Павленко перейнявся проблемою дітей Львівщини та направив депутатський запит про виділення коштів для створення в місті Радехів Львівської області реабілітаційного центру по наданню постійної реабілітації дітям та молоді з обмеженими можливостями.


 Мілана ЗЛАТОВІЧ

Переглядів: 421 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024