ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Середа, 24.04.2024, 22:07
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Травень » 10 » На Львівщині підбито підсумки першого етапу акції "Майбутнє лісу у твоїх руках"
На Львівщині підбито підсумки першого етапу акції "Майбутнє лісу у твоїх руках"
11:05

Урбанізація, бурхливий розвиток промисловості і транспорту, шум, забруднення повітря, особливо в містах, де людину оточує камінь, асфальт, цегла, скло і бетон, збільшують потребу людей у відпочинку на лоні природи і перш за все це у лісах. Доведено, що своєю красою ліс благотворно впливає на психіку та нервову систему людини. Ніжна зелень, шелест листя, приємний спів птахів, своєрідний аромат лісу, чисте вологе повітря та лісова тиша - все це створює спокій, бадьорий та життєрадісний настрій, підвищує працездатність. Важко переоцінити й значення лісу для творчого натхнення й виховання у людини високих естетичних смаків, особливо у підростаючого покоління, нашого майбутнього.

Саме з метою виховання молодого покоління шанобливого ставлення до природи, ознайомлення та безпосередньої участі шкільної молоді у створенні нових лісів, роз’яснення широким колам громадськості важливості створення лісових насаджень, як одного з основних компонентів біорізноманіття та екологічної рівноваги на планеті, підвищення довіри громадськості до діяльності лісогосподарської галузі і проведено Всеукраїнську Акцію Держлісагенства України "Майбутнє лісу у твоїх руках”.

Впродовж місяця спеціалісти лісового господарства області, студентство, шкільна молодь, наукові та громадські організації висадили 2,3 млн. дерев та близько 5 тис. кущів на площі понад 403 га. Закладено 16 нових парків, скверів та алей на площі 2,8 га. До вже звичних у посадці деревних порід дуба, бука, сосни, ялини, ялиці, вільхи добавились екзотичні для Львівщини саджанці сакури, жасмину, кипарису та форзиції. Загалом в акції взяло участь понад 250 народників району.

За сприяння народників-лісівників у рамках акції «Майбутнє лісу в твоїх руках» у Буському районі  висаджено лісові культури в Куткірському лісництві, на автомобільній дорозі Київ – Чоп проведено благоустрій та обладнано зони відпочинку. Для того аби подорожуючим було приємно мандрувати нашим краєм з ініціативи народників прибирали придорожні смуги вздовж лісу на автодорозі Буськ – Лопатин. З легкої руки директора ДП „Буське лісове господарство” народника Ярослава Максима впорядковано і доповнено міський парк м. Буськ.

У Радехівському районі під керівництвом народника директора ДП „Радехівське лісомисливське господарство” Степана Данькевича та за активної участі усіх народників району проведено реконструкцію парку міста Радехова, де висаджено 200 штук дерев та чагарників, зокрема: липи, горобини, спіреї, форзиції, туї та ялівцю. Крупномірним садивним матеріалом посаджено алею вздовж дороги Радехів – Вузлове з дуба, липи, клена, берези. Спільними зусиллями упорядковано 12 га територій парків, скверів, алей та дендропарку в Радехівському лісництві. Також дбайливу руку доклади для впорядкування місця відпочинку в урочищі ”Пукачів”, на території заповідного урочища "Федорівка”.

Народник Михайло Ільницький впродовж багатьох років працює директором ДП «Боринський лісгосп», що у Турківському районі, за його сприяння працівники лісового господарства встановили три будиночки на зупинках вздовж траси Львів-Ужгород.

Злагоджено працювали і народники Золочівського району.  Члени Народної Партії зголосились допомогти у проведенні меліорації в управлінні водного господарства.

Не пасли задніх і в Кам’янка-Бузькому районі. За участі народників у селищі Новий Яричів та в селі Велике Колодно було висаджено кілька десятків декоративних кущів та фруктових дерев, також очистили від сміття територію навколо шкіл та центральні вулиці.

Загалом же в рамках акції „Майбутнє лісу в твоїх руках” народники Львівщини внесли свою вагому лепту в озеленення та благоустрій нашого краю.

Христина Щур

прес-секретар Львівської

обласної організації

Народної Партії

Переглядів: 479 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024