ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 05.05.2024, 20:00
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Листопад » 7 » Львівські товаровиробники хизувалися успіхами
Львівські товаровиробники хизувалися успіхами
14:10

Днями у Львові пройшла 5-а виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник». Відвідувачам були представлені товари понад 70-ти львівських виробників різних галузей, зокрема легкої, харчової, целюлозно-паперової, хімічної промисловості, виробництва меблів, товари повсякденного вжитку тощо. Основною метою ярмарку є підтримка та популяризація місцевого виробника, ознайомлення мешканців і гостей міста з товарами львівських підприємств.

«Львів завжди був багатий на підприємливих, творчих людей, які своєю активністю та хистом сприяли процвітанню нашого міста. „Свій до свого по своє» – просте зрозуміле гасло, яке є формулою успіху для будь-якого міста. Але, щоб дійти до цієї простоти, треба пройти довгі дороги. Ми сьогодні маємо 2 великі ювілеї – 5 років виставки «Львівський товаровиробник» і 55 років концерну «Електрон». Немає сьогодні надій на те, що ми отримаємо великі інвестиції зовні. Така ситуація. Але є проста формула, якщо подивитися на досвід Європи, світу, то 80% нових робочих місць дають існуючі підприємства і тільки 20% - це інвестиції, які приходять ззовні. Нам треба любити кожне наше рідне підприємство, щоб воно зростало, брало на роботу нових людей. Щоб люди мали роботу, місто мало податки і люди були задоволені. Тому сьогодні я радий, що маємо на виставці наші підприємства, які мають якісну продукцію. І я закликаю всіх уважно подивитися експозицію  - наша продукція є кращою і по ціні, і по якості, ніж аналоги. Нанести на продукцію марку „Зроблено у Львові” – це і почесно, і відповідально. Адже на репутацію цієї марки працювали наші ремісники сотнями років. Купуючи нашу продукцію, ми залишаємо гроші в хаті», - зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

На першому поверсі Палацу мистецтв відвідувачів зустрічають хлібобулочна продукція. Чого тут тільки немає: печиво, пироги, пончики, широкий асортимент хліба. Поруч розмістилася лавка із козячими сирами від україно-бельгійського подружжя. Бернар Вілем та його дружина Марія представили цілу серію сирів в різних упакуванням та прянощами: Кротен з французькими травами, Бюш в шпондері, Сігалон, Фета, Томет, Бюш в золі, Бюш білий, Кротен білий, Кротен в золі. Поруч відвідувачі могли продегустувати майонез, копчені риби, рибні консерви, молокопродукти, мінеральні води та морозиво.

На другому поверсі розмістилася виставка робіт навчальних закладів професійно-технічної освіти (Львівський професійний ліцей побутового обслуговування, Львівський професійний ліцей, Львівський коледж легкої промисловості КНУТтД, Міжрегіональний центр професійно-технічної освіти), виставка-продаж кулінарних і кондитерських виробів (Львівське вище професійне училище ресторанного сервісу та туризму).

 «Концерн-Електрон» вперше продемонстрував  широкому загалу свою  нову розробку – багатофункціональний автомобіль  «Електрон».  Загальновідомий як виробник електроніки та побутової техніки, цьогоріч на виставці експонував багато новинок в традиційних напрямах діяльності. Проте найнесподіваніша - це перша не лише в Україні, але й  на теренах СНД  українська малотоннажна машина багатоцільового використання європейського  взірця, призначена головним чином для комунального господарства (аналоги випускаються лише в Німеччині та Чехії). Завдяки своїм невеликим габаритам машина впевнено і легко маневрує, проходить через вузькі брами та проїзди. Це особливо актуально для Львова з його  неширокими вуличками і дворами. Автомобіль «Електрон» -  це універсальна і все сезонна машина. Заміна навісного обладнання здійснюється двома-трьома особами менш ніж за годину і один такий автомобіль може замінити декілька вузькоспеціалізованих транспортних одиниць. 

В експозиції концерну також можна було побачити ще один цікавий і великий машинобудівний проект  «Електрону» -  львівський трамвай, який незабаром з`явиться  на вулицях  Львова.  За словами голови правління ПАТ «Концерн Електрон» Юрія Бубеса, презентовані трамвай і автомобіль коштуватимуть не більше 50% іноземного аналога. «Якщо машина така коштує за кордоном понад 100 тис. євро, я думаю, у 30-40% цієї суми ми вкладемося», - зазначив Юрій Бубес. Трамвай на вулицях Львова можна буде побачити у грудні цього року.

В рамках виставки-ярмарки «Львівський товаровиробник» відбулися семінари, тренінги, круглі столи, презентації, заходи популяризації робітничих професій «Майстри моди та краси», нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку «Купуй львівське!»

У масштабному конкурсі дитячого малюнку «Купуй львівське» взяли участь біля 700 учнів 1-4 класів львівських шкіл. Автори кращих робіт нагороджені міським головою Львова. Відтак, 3 дітей отримали Подяки, 10 дітей отримали дипломи, 13 дітей отримали подарунки від підприємців міста (книжки, шоколад, ялинкові іграшки).  Подарунки від підприємців отримали усі 700 учасників конкурсу. Конкурс проводився Львівською міською радою втретє і в 2011 році на конкурс було подано вдвічі більше робіт, ніж у 2010 році.


"Захист вітчизняного товаровиробника, присікання недобросовісної конкуренції мають стати приіоритетними завданнями для держави. Українські товаровиробник і споживач більшою мірою потерпають не внаслідок "зіткнення" з іноземним товаровиробником, а через відсутність злагодженої, комплексної системи заходів щодо внутрішнього регулювання, спрямованих на підвищення добробуту нації. В основі вирішення поточних і перспективних проблем знаходяться питання виправлення нераціональних внутрішніх зовнішньоекономічних потоків товарів за рахунок поліпшення умов розвитку національного виробника та оптимізації політики регулювання експортно-імпортних операцій", - прокоментував керівник секретаріату Львівської обласної організації Народної Партії Ігор Матвієнко. 

Лана Борисова

Переглядів: 666 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024