ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 27.04.2024, 22:43
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Липень » 5 » Лист до членів Народної Партії та її прихильників!
Лист до членів Народної Партії та її прихильників!
10:38

Шановні партійці!

 

 

Народна Партія переживає складні часи, фактично перебуває у кризовому стані. Відсутність помітних результатів в останніх виборчих кампаніях свідчить про втрату довіри виборців. У ряді регіонів має місце згасання інтересу рядових партійців до партійних справ.

У суспільстві з його радикальними настроями, в якому живучими є принципи класової боротьби, політика об’єднання, компромісу та конструктивізму, на якій вибудувала свою ідеологію Народна Партія, виявилася незапитаною. Більше того, вона навіть сприймається як свідчення слабкості і безхребетності.

Дії на зняття протистояння, примирення політичних сил, організації практичної роботи, зусилля утримати країну від сповзання до загрозливого радикалізму та поділу на «свій»-«чужий» перестали сприйматися людьми, які стомилися від безладу. За таких умов спроби Голови партії та фракції «народників» у Верховній Раді України забезпечити стабільну роботу цього державного органу оголошувались угодовницькими. Відповідно партію жорстко критикували за відсутність власної позиції, яка була б схожа на радикалізм інших.

Водночас, мало хто віддавав собі звіт у тому, що лише виважені дії представників Народної Партії упродовж останніх років забезпечували утримання ситуації в межах певної передбачуваності. У 2004 році Голова партії відвів країну від прірви громадянського конфлікту. У 2008 році, після року безладу, Верховна Рада України розпочала роботу. Ситуація повторилась і у 2010 році, коли партія та її фракція у Парламенті після виборів Президента України зробили все, щоб країна взагалі не зупинилася, адже ми були за крок від її економічного краху. Доводилось приймати і явно непопулярні рішення, вибираючи з більшого зла менше. Можливо, ми надто захопилися підтримкою влади – аж до переходу частини наших партійців до провладної політичної сили – у центрі та на місцях.

За усіх недоліків та прорахунків ми зробили усе – в центрі та на місцях – щоб утримати визначеність у державі та не допустити можливих гірших сценаріїв для України. І оцінюючи нас, треба моделювати, що було б у країні без наших дій на консолідацію.

Зрозуміло, що у партійців, які були і є небайдужими до долі партії, є багато підстав бути невдоволеними діями центрального штабу         Народної Партії. Вони далеко не завжди знаходили відповіді на низку запитань, у першу чергу на які мало б давати своєчасну відповідь партійне керівництво.

Відсутність постійного діалогу між керівними органами та членами партії, прорахунки в організації виборчих кампаній, самоусунення Політвиконкому та Політради від проблем рядових членів партії обернулися нинішнім кризовим станом Народної Партії.

Народниками на усіх рівнях відкрито обговорювалась ситуація у партії – аж до доцільності її існування як окремої політичної сили. Більшість керівників парторганізацій, членів Політвиконкому, Політради й партійних активістів висловились за збереження та розбудову партії.

Об'єктивна оцінка процесів в Україні свідчить, що Народна Партія матиме перспективу лише за умови послідовної принципової роботи з оновлення партійної ідеології.

Наш потенційний електорат – це люди без крайнощів, працівники, переважно найманої праці, представники малого і середнього бізнесу, інтелігенція, які прагнуть свободи самореалізації, спокійної роботи, упевненості у завтрашньому дні для себе, своїх рідних і близьких, для України загалом.

Народники – не вуличні революціонери та бездумні реформатори. Ми – за поступовий еволюційний шлях розвитку держави і суспільства, без катаклізмів та потрясінь. Разом з тим, партія готова запропонувати суспільству жорстку і реалістичну модель розвитку України. Країна повинна працювати, кожна людина повинна мати можливість для самореалізації, та на захист, у разі потреби, з боку держави.

Основні тези до уточнених програмних засад буде найближчим часом запропоновано для обговорення в партійних організаціях та партосередках, а також винесено на черговий з'їзд партії. Ваша думка, шановні однопартійці, щодо оновленої партійної програми і майбутнього партії буде вирішальною. До з’їзду партії просимо утриматися від поспішних висновків, зокрема, не поспішати «здаватися» тим, у кого сьогодні влада і можливості.

Запрошуємо до відкритої партійної дискусії з питань стану і перспектив Народної Партії, оновлення її партійної платформи.

Ваша небайдужа позиція дозволить вдихнути нове життя у Народну Партію, політика і члени якої, врешті-решт, знайдуть розуміння та підтримку наших співгромадян.

 

 

Політвиконком Народної Партії

Переглядів: 494 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024