ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 26.04.2024, 23:51
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Лютий » 15 » Інтерв’ю Голови Верховної Ради України, Голови Народної Партії Володимира Литвина програмі «Подробиці тижня» на телеканалі Інтер від 14.02.2
Інтерв’ю Голови Верховної Ради України, Голови Народної Партії Володимира Литвина програмі «Подробиці тижня» на телеканалі Інтер від 14.02.2
11:23

     Підсумок головний і очевидний. Це перемога Віктора Януковича. І цей факт, я вважаю, мають визнати всі, насамперед, його конкурент Юлія Тимошенко. А тим паче, що вона не програла, вона істотно наростила свою присутність в політиці через ту підтримку, яку вона отримала в багатьох областях, тобто в більшості областей. А якою була кампанія, я думаю це питання треба залишити для політологів, для аналітиків. Щоб вони аналізували позитив і негатив. Сьогодні треба думати про головне - як забезпечити стабільність в країні і як не допустити продовження війни після завершення виборчої кампанії. Нам треба будь-що забезпечити стабільність. Зрозуміло, на демократичних засадах. Це можна забезпечити двома підходами: що переможець і той, хто програв, припинять воювати між собою. І відповідно їхні команди не будуть відмобілізовані на війну. По-друге, за умови діалогу у ВР. Нам треба зрозуміти очевидну обставину, що політика стоїть поперек дороги, поперек економіки і нормального життя людей. І треба зробити все, щоб направити життя в країні. А почати із державного бюджету на 2010 рік. Це має бути початком такого здорового прагматичного розуміння усіма, хто у владі, хто причетний до політики, щодо своєї відповідальності за країну.

     Я мушу зразу сказати, що третього туру виборів не буде. Бо 2004 рік повторити не можна. У 2004 році третій тур став можливим завдяки позиції ВР. Сьогодні такого потенціалу для прийняття не правового рішення, аполітичного рішення, яке було прийнято 5 років тому, говорити не доводиться. Цілком зрозуміло, що є право звертатися до суду. Але ми мусимо розуміти спільну відповідальність за те, що сьогодні розкол в країні. І країна сьогодні так виразно, рельєфно поділена. І від того, як будуть діяти політики, зокрема, представники цих обох команд, буде залежати майбутнє країни. Не треба її штовхати до провалля. Треба зараз відмовитись від деяких політичних гасел, з усіх боків, і зосередитись на обєктивізмові, тобто на організації роботи. Це проблеми і внутрішнього облаштування країни, і проблеми зовнішньої політики. Я свідомий того, що треба відкинути ті підходи, ті позиції, які розколюють країну, і зосередитись на тому, що не буде викликати алергії, категоричного заперечення з боку і політичного середовища, і з боку людей. Сьогодні дуже чутлива ситуація в країні. І необережним словом, необережною дією можна посилити напруження. Цього допустити не можна. Цього жодна перемога чи жодна поразка не буде вартувати.

     Це другорядне питання. Треба зараз зрозуміти, на яких засадах ми будемо далі розбудовувати своє життя. І, зрозуміло, що тут має бути послання президента України, бюджет України, а потім під роботу треба думати, як сконсолідувати ВРУ. А щодо виборів, знаєте, той невеликий розрив, який отримали ми в другому турі, він вказує на одне: що треба буде переможцю розумно розпорядитися, разом з ВРУ, організацію влади в країні. Тобто в частині залучення до влади людей на ті чи інші посади. Переможець не зможе забрати все, в силу тих обставин, які склалися. Ів силу тих реалій, які є конституційні. Це головне. Друге, план роботи, який не має викликати політичних заперечень та протистоянь. Тобто, в основу має бути покладено те, що складає життєоснову кожної людини. І нарешті третє, треба забути про постійну виборчу сверблячку. Я розумію, що є декілька людей, яких треба працевлаштувати. Але за нинішньої виборчої системи я ствердно заявляю: будь-які вибори нічого не дадуть окрім витрачання державних коштів, а це десь до півтора млрд. грн. У нас сьогодні треба рахувати кожну копійку. Але звісно, повинно бути розуміння у ВРУ. Я маю на увазі депутатів, до яких я намагаюся догукатися, що обслуговувати політичні інтереси того чи іншого вождя, це не призначення ВРУ. Її призначення - бути вищим представницьким органом народу.

     І сьогодні, по суті справи, власними руками руйнується цей інститут. Зверніть увагу, у 2000 році воювали проти Кучми, зруйнували інститут президентства. А зараз розповідають про те, що нам потрібна сильна влада. Сьогодні в запалі боротьби, в запалі протистояння, в запалі підтримки того чи іншого кандидата руйнують ВРУ.

     Так мова йде про інститут, чи мова йде про людей, які в цьому інституті? Тоді давайте називати конкретні прізвища. Давайте називати конкретні фракції. І робити відповідні висновки. Але за будь-яких обставин, без зміни виборчого законодавства будь-які розмови про дострокові вибори позбавлені будь-якого сенсу. Тому я переконаний, що крім всього іншого після прийняття бюджету треба змінити правила виборів до ВР. Було б добре, якби ми змінили правила виборів місцевих органів влади. А тим більше, що з 23 лютого. Стартує кампанія з виборів місцевих органів влади.

Подробности-ТВ

Переглядів: 503 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024