ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 28.04.2024, 09:23
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 31 » Голова Верховної Ради України Володимир Литвин критикує ідею федералізації України
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин критикує ідею федералізації України
10:29

     "Тема, яку можна позначити таким терміном, як "відцентрові процеси", завжди починає даватися взнаки у періоди пікових політичних навантажень, - сказав В.Литвин у п`ятницю в інтерв`ю телеканалу "Рада". - Вже зараз ми стикаємося з таким явищем, як регіональний егоїзм, а це перші невеличкі кроки до відторгнення".

     На його думку, пропозиції "поділитися і розбігтися" "можуть бути вигідні тим, хто вважає себе місцевою фінансовою елітою, щоб безроздільно панувати на окремо взятій території". "А Україна? А народ? А нація? А держава?", - наголосив В.Литвин.

    "Але необхідно зрозуміти - щоб розбігтися, розуму багато не треба, а для того, щоб об`єднати країну і суспільство, організувати взаємини та вийти на практичні результати, потрібні титанічні, неймовірні зусилля»" - заявив він, додавши, що до цієї теми потрібно ставитися "з великою відповідальністю".

    В.Литвин зазначив, що перед тим, як ставити питання про федералізм, потрібно подивитися на світову практику, проаналізувати економічні підвалини. "Багато мислителів і розумних людей в Україні в різні історичні часи висловлювали цю ідею, але треба подивитися, за яких умов вони про це говорили, яким було тоді загальне тло розвитку України, а також що собою наша країна являла тоді і що являє зараз, - сказав керівник парламенту - Треба проаналізувати і такий чинник, як цивілізаційні засади життя людей на кожній території, подивитися на зовнішньополітичні устремління".

    Підсумовуючи, керівник парламенту наголосив на необхідності реалізації політики, «яка б у своїй основі несла інтегральний чинник». Саме така політика, на його думку, може привести до «колосального позитивного результату, кумулятивного ефекту, який дозволить забезпечити прорив України».

Прес-секретар Голови Верховної Ради України
Переглядів: 454 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024