ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Понеділок, 29.04.2024, 15:50
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Липень » 16 » До чого ведуть нас мовні дискусії?
До чого ведуть нас мовні дискусії?
14:14

Століттями поневолювачі української землі намагалися проводити системну та виважену боротьба з найціннішим для українського народу – з мовою. Щоби діти забули мову батьків, стали людьми без роду та племені, яким байдуже, якою мовою говорити. Всім відомо, проте не всі усвідомлюють того, що побудова суверенної держави завжди починається з виховання національної гідності, любові до народних святинь, серед яких почесне місце займає мова.

Член виконкому Львівської обласної організації Народної Партії, голова Львівської міської партійної організації Народної Партії Іван Васильович Бужанський, висловив свої побоювання, викликані мусуванням мовної тематики:

- Мовне питання, до якого зараз апелюють як опозиція, так і провладні сили, може стати «першою ластівкою» розколу України. Політики шукають причин для протистояння в суспільстві і не хочуть знайти можливостей для об’єднання громади та зміцнення держави.

Найважливішими та найактуальнішими донині залишаються проблеми із забезпечення нормального рівня життя людей та ефективного економічного розвитку. Іван Васильович звертає увагу на те, що введення бодай ще однієї мови «вдарить» по бюджету, адже доведеться пекладати не лише законодавчі акти, але й паспорти – за бажанням людей, на митницях мають з’явитися працівники, які зможуть легко прочитати та порозумітися із представниками нацменшин тощо.

- Введення другої державної мови призведе до значних витрат для практичної реалізації. Ви тільки подумайте, скільки коштуватиме переклад усіх законних та підзаконних актів на іншу мову? Українці ж, які опиняться на територіях компактного проживання меншин і де впровадять мову нацменшини, опиняться в меншості. Тоді вже українцям доведеться «забути» про рідну мову та користуватися мовою меншості. Врешті-решт, двомовність та багатомовність, із запровадженням якої кожен регіон матиме свою власну мову, провокуватиме регіони до сепаратизму та приєднання до сусідніх держав: до Польщі, Угорщини, Туреччини, Росії тощо. Багатьом хочеться, аби одна з найбільший за площею в Європі держава стала меншою, - наголосив Іван Бужанський.

 

Мілана Златовіч,

прес-секретар Львівської обласної організації

Народної Партії

Переглядів: 371 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024