ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 29.03.2024, 15:43
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Квітень » 1 » Для Народної Партії найголовніше – зберегти українські землі
Для Народної Партії найголовніше – зберегти українські землі
10:43

      У середу, 31 березня 2010 року, відбулося засідання постійної комісії Політради Народної Партії з питань економічної політики, розвитку промисловості, малого і середнього бізнесу.  Голова комісії Катерина Олександрівна Фоменко запропонувала для обговорення найбільш важливі питання розвитку України: дію мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення, кроки подальшої стабілізації економіки України, питання формування місцевих бюджетів, економічної політики, розвитку промисловості, малого та середнього бізнесу.

      Питання щодо дії мораторію на продаж земель сільськогосподарського призначення та соціально-економічні наслідки земельної політики викликали жваве обговорення серед членів комісії, адже, як зазначила голова комісії, земля – це найбільше багатство України, тому її збереження є головним завданням українців. Проте вона зауважила, що загалом в Україні 60,3 млн. га земель, у тому числі 41,6 млн. га сільськогосподарських угідь, з них 32,5 млн. га орної землі, і не зважаючи на дію мораторію, сьогодні існують тіньові схеми продажу землі чи здачі її в довгострокову оренду. Як правило, такими схемами користуються великі транснаціональні компанії, які скуповують українські землі у великій кількості. Таким чином частина українських земель уже не належить українцям. За словами К.Фоменко, Україна може повторити сумний досвід Аргентини, яка через зовнішні запозичення втратила основну частину своїх земель, і хоча об’єми врожаїв збереглися, жителі країни не мають засобів для забезпечення гідного рівня життя. Члени комісії дійшли єдиного висновку, щоб уникнути такої складної ситуації і зберегти українські землі, необхідно створити державний банк землі.

      Члени комісії звернули особливу увагу на те, що за українським законодавством кожен громадянин має право отримати землю під забудову, ведення сільського господарства та дачну ділянку, проте землі й далі роздають незаконно. Щоб вирішити цю проблему, член комісії В.Мошенський запропонував підготувати законопроект про проведення відкритих аукціонів з продажу землі, що дасть змогу зробити операції купівлі-продажу землі відкритими та прозорими. 

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 468 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024