ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Неділя, 28.04.2024, 16:06
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 12 » День перемоги у Львові
День перемоги у Львові
10:50

„День перемоги – це день коли радісні і сумні моменти сходяться воєдино. Адже з одного боку ми святкуємо перемогу добра над злом, миру над війною. З іншого боку – в цей день  ми з жалем у серці згадуємо тих, хто віддав своє життя на війні” – такі слова 9 травня  львів’яни чули у кожній промові, як високо посадовців, так і ветеранів та звичайних людей. Такі слова говорили і члени Народної Партії, які цьогоріч активно взяли участь у відзначенні 65-ї річниці від закінчення Великої Вітчизняної війни.

         Святкування Дня перемоги почали 8 травня. Цього дня на вулицях нашого міста вже можна було побачити не одного ветерана війни. Впізнавали їх через військове вбрання та численні нагороди і медалі. Всі вони дружно прямували у Львівський національний академічний театр опери та балету ім. С. Крушельницької, щоб почути щире дякую від молодого покоління та отримати заслужену державну нагороду та ювілейну медаль „65 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.”

„Яким би щасливим був зараз Ваня” – чую неподалік слова жінки. Виявляється Ваня – це її чоловік – ветеран війни, який два роки тому помер. „А скільки таких… що відійшли у вічність і щороку їх все більше і більше” – підсумовує крізь сльози теж ветеранка Олександра Володимирівна. Її слова заглушують звуки пісні „Коли ви вмирали, вам дзвони не грали, ніхто не заплакав за вами”, яку гучно виконує оркестр і від цього мурашки по тілу…

Наступного дня програма у Львові більш насичена. Спочатку представники місцевої влади та члени Народної Партії  взяли участь у перепохованні  останків воїнів РСЧА, які загинули в боях із фашистськими загарбниками у 1941 роках у смт. Брюховичі. Потім відзначати День перемоги поїхали на „Пагорба Слави”.

Коли наші воїни йшли на боротьбу проти ворога, вони не зважали ні на погодні умови, ні на фізичні незручності. Так і сьогодні, падав сильний дощ і було холодно, але ветеранів біля „Пагорба Слави” зібралося багато. З українськими прапорами прийшли вшанувати пам’ять всіх загиблих на війні і члени Народної Партії, близько 75 чоловік.

Голова Львівської обласної організації Народної Партії Богдан Іщук, керівники секретаріатів Львівської міської та обласної організацій Народної Партії Ігор Матвієнко та Іван Ціхонь та інші шанобливо поклали квіти до пам’ятника „Невідомому солдату” та пам’ятника „Батьківщина-мати”. А потім взяли участь у параді.

Звісно, військове дійство приурочене Дню перемоги у Львові було не пишне, але пройшло гідно. Спочатку проїхала колона ретро-машин і військових ретро-мотоциків, потім під звуки урочистого маршу промарширували наші військові.

Високо посадовці поклали квіти до пам’ятника загиблим героям, а священнослужителі відправили панахиду – сценарій звичний для кожного міста. Але попри те, атмосфера була особлива. Маленька 3-трирічна дівчинка з гвоздикою в руках, дідусь-ветеран зі застиглими сльозами на очах, молодик, який запитавши старенького: „Чи ви ветеран війни”, і отримавши у відповідь: „Так”, сказав: „Дозвольте потиснути Вам руку і від щирого серця подякувати”. На слова вдячності в цей день не були скупі. І це добре, тому що дякувати дійсно є за що і, Слава Богу, ще є кому…

Прес-служба Львівської обласної організації

Народної Партії


Переглядів: 597 | Додав: nata
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024