ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Вівторок, 07.05.2024, 15:57
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2011 » Березень » 17 » Бути чи не бути лікарням Львівщини
Бути чи не бути лікарням Львівщини
12:15

Вже позаду виборчі перипетії. Служителі народу зайняли свої місця у виконавчих органах. Ще вчора вони обіцяли, що вже сьогодні наше життя покращиться. Минає час. Проте населення не відчуває ніякого покращення, натомість стикається з все новими і новими проблемами. Відтак у кожному районі Львівщини є питання, які потребують негайного вирішення, проте найкращим вирішенням цих питань, місцеві чиновники вважають не що інше, як закриття тих чи інших установ.

Так нещодавно мешканці смт. Новий Яричів, що на Львівщині, зіткнулись з проблемою закриття районної лікарні. Новояричівська лікарня – є самостійним лікувально-профілактичним закладом, що надає кваліфіковану медичну допомогу дорослому та дитячому населенню смт. Новий Яричів та прикріплених дільниць. Лікарня розрахована на 30 ліжкомісць.  Тут є рентгенкабінет, лабораторія, акушерсько-гінекологічне, терапевтичне, неврологічне, хірургічне, дитяче відділення, придбано апарат УЗД. Минулоріч у лікарні провели поточний ремонт приймального покою, в палатах для хворих, також замінили вхідні двері.

Мешканців селища вкрай обурила така новина. І вони вирішили взяти справу у свої руки. На перше зібрання селяни запросили представників районної влади, проте вони проігнорували запрошення. Та жителі не розчарувались, а навпаки, продовжили боротьбу. З цим питанням вони звернулись до депутатів-народників, яких очолює Володимир Сухович. Окрім того, що Володимир Іванович очолює фракцію народників у районній раді, ще він обіймає посаду голови бюджетної комісії Кам’янка-Буської районної ради. Як мешканцю селища, йому добре відома проблема, яка склалася навколо лікарні, тому на сесії районної ради Володимир Іванович  виступив із вимогою розглянути і вирішити це питання, бо інакше, мешканці змушені будуть вдатися до крайніх заходів. Відтак минулого тижня відбувся другий збір мешканців селища, на який представники районної ради таки прийшли. У ході запеклої дискусії голова районної ради Василь Ковтало пообіцяв лікарню не закривати. Так за сприяння народників, жителі Нового Яричева у війні за лікарню здобули перемогу.

Здається тільки-но вирішилась проблема із закриттям Новояричівської районної лікарні на користь селян, як вже в іншому районі виникла подібна ситуація. Зараз стоїть питання про закриття Боринської комунальної міської лікарні, що у Турківському районі. Наразі закривають лише бухгалтерію лікарні та насправді справа піде далі, адже вже двічі були спроби забрати печатку лікарні  та були заблоковані рахунки. З цього приводу 25 березня відбудеться виїзне засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства та соціального захисту Львівської обласної ради з метою врегулювання ситуації. Народники Турківщини пообіцяли долучитись до вирішення цього питання і зробити все для того, щоб закриття лікарні не увінчалось успіхом.

До слова, селище Бориня розташоване за 150 км від Львова, та за 30 км від райцентру. Комунальна лікарня обслуговує ще 12 населених пунктів. Триповерхова будівля розрахована на 80 ліжкомісць. Лікарня має лабораторію, рентгенкабінет, дитяче, акушерсько-гінекологічне, інфекційне, терапевтичне та неврологічне відділення.

Христина Щур

Прес-секретар Львівської

обласної організації

Народної Партії

Переглядів: 490 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024