ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 28.03.2024, 16:28
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2013 » Листопад » 13 » Біда виборчих фальстартів
Біда виборчих фальстартів
12:18

Президентські вибори в Україні, за великим рахунком, вже розпочалися. Кілька тижнів тому заяву про намір балотуватися в Президенти зробив Віталій Кличко, який одразу після цього відправився в передвиборний тур по країні. «Батьківшина» теж, по суті, вже веде кампанію. Формально вона будується на тому, що кандидатом від Об’єднаної опозиції має стати Юлія Тимошенко. Утім, не можна виключати, що все робиться задля того, щоб в останній момент головну ув’язнену країни як кандидата підмінив Арсеній Яценюк як тимчасовий лідер і свого роду наглядач за її політичною силою. Він, схоже, навряд чи відмовиться від такої ролі. Поки на узбіччі передвиборних процесів залишаються КПУ і «Свобода», які наразі не оголосили ані імен своїх кандидатів, ані анонсували сам факт участі в президентських перегонах. Проте можна не сумніватися, що цей крок для них не за горами.

Розпочала виборчу кампанію і влада. Офіційно цього, як відомо, не зроблено. Але з дій і заяв високих провладних чиновників і політиків цілком очевидно, що президентська кампанія командою Віктора Януковича вже активно ведеться. Якщо взагалі можна сказати, що ця кампанія хоч на день припинялася.

На чому в нас традиційно будується будь-яка виборча кампанія? Зазвичай, вона будується не на звіті про виконану роботу та планах на майбутнє, які б послідовно випливали з результатів попередньої діяльності, а на порожніх обіцянках світлого майбутнього, такого собі „покращення”, яке нібито має настати одразу після виборів. Обіцяють усі. І все.

У підсумку, такий підхід до організації політичного життя в країні призводить до того, що всі багато говорять і ніхто нічого не робить. Звісно, нічого не роблячи, ніхто ні за що не відповідає. Влада традиційно звинувачує опозицію у відсутності конструктиву, використовуючи стандартні штампи на кшталт «вони заважають нам працювати», «вони блокують позитивні зміни» тощо. Опозиція ж не менш традиційно звинувачує владу в бездіяльності, нарікаючи на те, що тільки опозиціонери можуть зробити краще – достатньо лише громадянам їх обрати. Таке собі замкнене коло...

 

Детальніше про фальстарти 2015 читайте в наступному номері „Народної”.


Переглядів: 336 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024