ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 25.04.2024, 17:47
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2012 » Січень » 20 » Анатолій ДЕЙНЕКА: «Святкуючи різдво Христове, Краще зосередитися на змісті»
Анатолій ДЕЙНЕКА: «Святкуючи різдво Христове, Краще зосередитися на змісті»
10:35

Анатолій Дейнека дав інтерв'ю газеті "Високий замок".

Наша газета вже подавала інформацію Із Маріуполя, де через високі ціни напередодні Нового року «заповзятливі» місцеві підприємці не змогли реалізувати багато ялинок і залишили гори непроданих хвойних дерев просто на вулицях міста. У Львові торгівля була жвавою, кожен міг поторгуватися й вибрати лісову красуню собі до вподоби. Більшість з нас ще не готова відмовитися від багаторічної традиції – живої хвої, чудового п'янкого аромату лісу у наших помешканнях.

- Чи не загрожує наша давня звичка зустрічати Різдво із ялинкою лісам Львівщини? - поцікавилася ми у депутата Львівської обласної ради, начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеки.

- У суспільстві щораз більше утверджується думка, що варто використовувати штучні деревця або ж ставити дідуха. Але традиція прикрасити у своєму помешканні живу ялинку - ще дуже стійка. Лісові це особливого збитку не завдає. Важливо, щоб не було самовільних зрубів - ялинкового браконьєрства. Цьогоріч ми підготували для святкувань понад 17 тисяч хвойних за помірну ціну. А протягом святкової кампанії було реалізовано 8823 шт. Решта і далі ростуть на плантаціях.

У передноворічний період працівники державної лісової охорони разом з представниками МВС здійснили понад 400 рейдів і вилучили 1597 незаконно зрубаних ялин, лише на ринках Львова - 550. За незаконне вирубування ялинок до адміністративної відповідальності притягнуто 125 осіб, їх оштрафовано на майже 34 тисячі гривень.

У ці дні важливішим є інший аспект, на якому постійно акцентує увагу церква, - маємо серед тиші і спокою пережити в роздумах подію народження Ісуса Христа, його хрещення, а не зосереджуватися на зовнішньому оформленні - ялинках, гірляндах, прикрасах - бо за пишною формою зміст може загубитися.

- Для вас 2011 рік закінчився на мажорній ноті: ялинки із лісів Львівщини прикрашають апартаменти у Ватикані, зустріч Із Папою Венедиктом XVI...

- Можливість потрапити на аудієнцію до Папи Венедикта XVI у Ватикані була у минулому році найкращим подарунком долі. Він щиро подякував Україні, а передусім працівникам лісового господарства, за наші красуні ялинки. До речі, Понтифік надзвичайно багато уваги приділяє визначальним віхам розвитку людства, новітнім моделям глобальної економіки і ставленню людини до довкілля. Він у своїх Посланнях зауважує, що всі глобальні природні катастрофи, негаразди у світовій економіці підказують нам, що вже настав час зробити ґрунтовну і далекоглядну перевірку наявної моделі розвитку та замислитись про сенс економіки її цілі...

Очевидно, що зміни викарбовуватимуть і майбутні моделі економіки нашої держави. Ми повинні зрозуміти, що для деяких регіонів держави (особливо гірських районів Карпат) індустріальний шлях вже не може бути визначальним. Найоптимальніший напрям - «зелена економіка», що передбачає гармонійне поєднання економічних потреб суспільства з потребою постійного відновлення і збереження довкілля.

- Ви прихильник впровадження «зеленої економіки» у нашому краї. У цій моделі ліс рубатимуть?

- Жартуєте? Звичайно, рубатимуть і садитимуть, але надзвичайно збалансовано. Основою економічної моделі регіону має бути поєднання дбайливого господарювання з плеканням багатств природи, з розвитком багатьох ремесел, пов'язаних з лісом. Тоді будемо мати роботу і дохід на Батьківщині. Не буде причин багатьом нашим землякам шукати кращої долі на чужині.

Ярослава КОЗАК, "ВИСОКИЙ ЗАМОК" №5(4629), 13.01.2012р.

Переглядів: 420 | Додав: Milana
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024