ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 02.05.2024, 10:09
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Серпень » 27 » Українська душа – це дім, храм і поле
Українська душа – це дім, храм і поле
09:01

     Верховна Рада прийме закон, за яким лікарі та вчителі матимуть статус державного службовця, якщо працюють у державних та комунальних закладах. Таке переконання висловив учора глава парламенту Володимир Литвин, перебуваючи в Херсонській області.


     «Цим категоріям інтелігенції випадає вкрай мізерна зарплатня та пенсія. До всього ж Херсонщина — регіон з дуже серйозними матеріальними проблемами, бо за середньої в державі зарплати в дві тисячі гривень тут вона на 600 гривень менша», — зазначив Володимир Литвин.

     Голова Верховної Ради перерізав червону стрічку на відкритті кабінету комп’ютерної томографії у лікарні ім. Афанасія та Ольги Тропіних, одного з провідних медичних закладів Херсона. Для роботи з пацієнтами він привіз і передав медикам комп’ютер та ще деяке обладнання, за допомогою якого значно вищими будуть успіхи в діагностиці захворювань. Працюватиме подарунок у новому приміщенні, обладнаному апаратурою однієї з відомих японських фірм.

     На подвір’ї лікарні Голова Верховної Ради спілкувався з медиками, хворими, а також з мешканцями міста, котрі прийшли на зустріч.

      Володимир Литвин розповів і про своє ставлення до страхової медицини. «Я не проти, якщо вона стоятиме на цивілізованих засадах, а не так, що йде боротьба за те, кому її очолити. Але незважаючи ні на що, я обстоюватиму святе конституційне право людини на безоплатне і якісне медичне обслуговування. Хворий має розраховувати на доступне лікування, звичайно, коли йдеться не про те, що комусь захочеться прибрати ребро чи зробити стрункішою статуру».

     Щодо питань про реформування медичної галузі, Голова Верховної Ради наголосив, що найперше слід починати з діагностики: провести суцільну диспансеризацію населення, визначитися з наявною матеріальною базою і ощадливо витратити на її поліпшення бюджетні гроші. «Знайти їх на ці потреби можна, біда в тому, що вони не раціонально витрачаються. А галузь тримається виключно на героїзмі та ентузіазмі людей у білих халатах».

     До всього, зазначив Володимир Литвин, давно слід навести лад у аптечній сфері. На найперші й найнеобхідніші препарати має бути державна монополія, а нині маємо в особі фармації одну з найприбутковіших, поряд зі зброєю та наркотиками, сфер. «Сюди ж, до слова, — зазначив Володимир Михайлович, — належить і продаж питної води».


     У прес-клубі Херсонського морського торгового порту Голова Верховної Ради мав розмову з місцевими журналістами. Щодо резонансного епістолярію між президентами Росії та України Володимир Литвин зазначив таке: «Найперше Дмитро Медведєв звертався у листі до наших людей. І моя думка така, що українська влада не повинна виступати в ролі подразника у стосунках з Росією. Ми маємо спільну історію, віру, тісні родинні стосунки, і на це слід зважати. А не демонструвати свою позицію. Те ж питання з газом, з якого нам треба уміти домовлятися, зважаючи на те, що сусіди його виробляють, а ми транзитори, і, можливо, маємо на цьому заробити».

     Дуже болючим питанням вважає він долю сільського населення. «Сьогодні немає чіткої державної політики щодо села, землі, а тим часом, українська душа — це дім, храм і поле».

     До слова, на зустрічі з селянами у Любимівці Каховського району, котрі порушили питання медичного обслуговування, нарікаючи, що в «місцевій амбулаторії — лише два лікарі та й тим через рік на пенсію», Володимир Литвин запевнив, що особисто займеться поповненням кадрів.

     Однозначною була відповідь Голови Верховної Ради і з приводу наступних виборів до місцевих рад. Відбудуться вони наступного року, варто також доопрацювати закон щодо виборів голів міст, сіл і селищ, котрі нині обираються на чотири роки, тоді як депутати — на п’ять.

     А ще пообіцяв, що дасть можливість бути обраними не лише тим, хто належить до партії, а й небайдужим безпартійним громадянам, котрі мають сили й бажання попрацювати на благо людей як депутати.

Алла БРУСИЛОВА

Газета «Голос України» №159 (4659) 27 серпня 2009 р.

http://www.golos.com.ua/Article.aspx?id=143106

Переглядів: 589 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024