ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 02.05.2024, 02:08
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Серпень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Серпень » 12 » Володимир Литвин пропонує перевести діалог між Україною і Росією із площини взаємних обвинувачень та закидів у конструктивне річище
Володимир Литвин пропонує перевести діалог між Україною і Росією із площини взаємних обвинувачень та закидів у конструктивне річище
11:16

     «На мій погляд, необхідно було б невідкладно провести зустріч на рівні парламентів двох країн, на рівні міжпарламентської комісії «Україна-Росія», - сказав Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин у вівторок в інтерв`ю інформаційному агентству «Інтерфакс-Україна», коментуючи звернення Президента Російської Федерації Дмитра Медведєва до Президента України Віктора Ющенка.

     В.Литвин переконаний, що сьогодні, як ніколи, повинна працювати «народна дипломатія». «І тут, мені здається, український парламент повинен зайняти конструктивну і об’єктивну позицію», - підкреслив він.

     Володимир Литвин закликав перевести розмову між Росією і Україною із площини взаємних обвинувачень у русло конструктивізму. «Посилити діалог на всіх рівнях, задіяти інтелектуальну, наукову, духовну еліту, громадські організації, інститути громадянського суспільства, щоб у нас відбулася, я сказав би так, розмова на рівні людей: що необхідно нам зробити, аби не було ворожнечі у відносинах між Україною і Росією», - зазначив він.

     В.Литвин також висловив думку, що звернення Д.Медведєва «буде використано для мобілізації електорату різними претендентами на президентство, що у кінцевому підсумку небезпечно розривом країни».

     В.Литвин заявив, що «звернення Президента Російської Федерації до Президента України потребує з нашого боку не скоростиглих, емоційних і політично забарвлених оцінок, а серйозного аналізу щодо того, як ми збираємося далі жити і будувати українсько-російські відносини».

     Голова Народної Партії підкреслив, що українсько-російські відносини є не просто відносинами країн, які міцно пов’язані історією, сучасністю та майбутнім: «вони зачіпають інтереси світової спільноти, як мінімум, європейської».

     «Потрібно визнати: Україна, в особі її політиків, надсадилася, добровільно взявши на себе місію стримування Росії. Це не справа і не призначення України», - зазначив В.Литвин.

     Володимир Литвин також заявив про неприпустимість розкручування «маховика протистояння». Він підкреслив неприпустимість того, аби «низька здатність державних діячів і політиків домовлятися призвела відносини між нашими країнами та народами від відчуженості до ворожнечі». «А така небезпека є більш ніж реальною», - зазначив він.

     За словами В.Литвина, в Україні курс на отримання і утримання влади за допомогою орієнтації виключно на Захід, на членство у НАТО, формалізація відносин з Росією, дистанціювання від пострадянського простору провалився. Разом з тим, спрогнозував він, такий курс «у жорсткішій формі буде продемонстровано під час президентської кампанії». «Так само як і буде розігруватися випробуваний діаметрально протилежний підхід: вимощування шляху до серця виборця на підставі ритуальних клятв і запевнянь про братерську дружбу українського і російського народів», - сказав він.

     В.Литвин також вважає показовим той факт, що «коли наші політики отримують владу, вони виступають за Європейський Союз і НАТО, втрачають її згадують про Росію».

     «Зрештою, в Україні немає і не було серйозної розмови про зовнішньополітичні пріоритети держави і розуміння того, як це впливає на життєвий уклад людей, їх пам`ять, економіку і культуру, відношення до нас навколишнього світу. Як результат: маємо в українському суспільстві знервованість, свари, розколи, протистояння, відсутність стабільності», - сказав Голова Народної Партії.

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 551 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024