ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 27.04.2024, 04:33
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Липень » 22 » В.Литвин: «Те що сьогодні є складнощі з коаліцією, для мене це не секрет»
В.Литвин: «Те що сьогодні є складнощі з коаліцією, для мене це не секрет»
13:56

     Голова Верховної Ради України, Голова Народної Партії Володимир Литвин зазначив, що в діяльності коаліції є певні труднощі, проте, за його словами, для нього головне: чи є дієва робота парламенту, чи її немає. Про це він заявив вчора, 21 липня, під час ефіру на 5-му каналі.
     В.Литвин закликав політиків запропонувати програму, навколо якої зможуть консолідуватися політичні сили. «Кажуть – у нас є програма, ми її не хочемо показувати, щоб над нею не насміхалися. Якщо це серйозна програма, то, я думаю, всі будуть її читати. А потім будуть підстави говорити про те, що під ці напрацювання треба консолідуватися всім» – наголосив Голова Народної Партії.
     Володимир Литвин зазначив, що криза ніяким чином не вплинула на життя українських депутатів. Він вважає, що якби депутати справді відчували кризу, то не було б того безглуздя, яке є сьогодні.
     В.Литвин не виключає, що фракціям БЮТ та Партії регіонів вдасться домовитися про подолання вето Президента на Закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України». «Правда полягає в тому, що на 95%, в тому числі і регіонали, в тому числі й М.Азаров стверджували, що цей кодекс є довершеним. 5% – це проблема», – зазначив В.Литвин. За його словами, проблема полягає у тому, що на сьогодні 700 місцевих бюджетів розписуються у дежбюджеті, а з ухваленням цього кодексу цей показник сягатиме 12,5 тисяч. Водночас В.Литвин зауважив, що в цьому питанні є політичний підтекст, оскільки 700 місцевих бюджетів, якими розпоряджаються обласні, районні адміністрації, підконтрольні Президенту. «Зрозуміло, що цей важіль може бути використаний під час виборчої кампанії. Ї є побоювання, що цей важіль можна використати Ю.Тимошенко», – наголосив Володимир Литвин.
     Коментуючи вимоги депутатів від Партії регіонів 24 липня на позачерговій сесії ухвалити законопроект про підвищення соціальних стандартів. Він зауважив, готовий скликати позачергову сесію парламенту для розгляду даного законопроекту, якщо фракція Партії регіонів ініціює її проведення.
     Лідер Народної Партії нагадав, що фракція БЮТ виступила з ініціативою провести позачергову сесію ВР 24 липня, визначила порядок денний, і керівники фракцій на засіданні Погоджувальної ради не можуть змінити цей порядок денний. Він додав, що підписи 150-ти народнх депутатів також не можуть бути відкликані. За словами В.Литвина, депутати, які так наполягають на розгляді законопроекту про підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати, жодної пропозиції не подали. В.Литвин зазначив, що їм потрібен не закон, а сам процес та розмови про те, як вони захищають українців.
     Відповідаючи на запитання щодо розмови з віце-президентом США Джозефом Байденом, В.Литвин зазначив: «Це була максимально відверта розмова, і вона була надзвичайно результативна. Мова йшла про Президента, уряд і про всіх тих, хто хоче бути обличчям українського народу. Питання виборів і президентської кампанії – це тема другорядна для українського народу, головна тема – як вижити».
Коментуючи заяву генерального секретаря НАТО Яап де Хооп Схеффера про неготовність України до вступу в Альянс, Володимир Литвин зазначив: «Я вітаю заяву Генерального секретаря. Я вважаю, що це внесе спокій і визначеність в українське суспільство». Він переконани, що така позиція співпадає з настроями абсолютної більшості українців. 

Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 533 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024