ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Четвер, 18.04.2024, 14:59
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Липень » 14 » Лист Голови Верховної Ради України В.Литвина до Президента України, Прем'єр-міністра України та Голів депутатських фракцій у ВРУ
Лист Голови Верховної Ради України В.Литвина до Президента України, Прем'єр-міністра України та Голів депутатських фракцій у ВРУ
10:50

     Голова Верховної Ради України Володимир Литвин направив листа Президенту України В.А.Ющенку, Прем'єр-міністру України Ю.В.Тимошенко, Головам депутатських фракцій у Верховній Раді України: В.Ф.Януковичу, І.Г.Кириленку, М.В.Мартиненку, П.М.Симоненку, І.Ф.Шарову


Президенту України 

Ющенку В.А. 

Прем´єр-міністру України 

Тимошенко Ю.В. 

Головам депутатських фракцій 

у Верховній Раді України 

Януковичу В.Ф., 

Кириленку І.Г., 

Мартиненку М.В., 

Симоненку П.М., 

Шарову І.Ф.



     Вимушений вкотре публічно, а тепер ще й персонально письмово звернутися до Вас, оскільки ситуація в країні стрімко набула критично загрозливого характеру. Насамперед через доведення державного управління до стану паралічу, зростаючу неадекватність у діяльності інститутів влади, їх посадових осіб, а також усіх політичних сил, представлених у владі.


     Звісно, хтось із політиків і якась політична сила виграє президентські вибори, якщо вони взагалі відбудуться в такій обстановці. Проте має бути зрозуміло, що на руїнах люди жити не зможуть. 


     Надумані приводи блокування Верховної Ради України, яке вже остаточно завело у глухий кут парламент, є віддзеркаленням загострення політичної боротьби між Президентом України В.Ющенком і Партією регіонів на чолі з В.Януковичем та Прем´єр-міністром України Ю.Тимошенко.


     Верховна Рада України, яка до останнього часу гасила цей конфлікт, утримувала під контролем процеси досягнення компромісів і демонструвала наявність елементів стабільності у владному механізмі, зазнає цілеспрямованих руйнувань. Фактично вже зруйновано цей запобіжник дестабілізації. Ми поставлені перед вибором: або осмислені, чесні висновки та відповідні дії, або неконтрольовані і незворотньо-руйнівні для України процеси.


     Саме тому звертаюся до Вас з пропозицією негайно провести спеціальне засідання Верховної Ради України та прилюдно дати оцінку тому, що і чому відбувається в державі, визначитися, чи є хоч найменша вірогідність забезпечити скоординовану роботу інститутів публічної влади, приймати необхідні та адекватні ситуації рішення.


     Якщо внаслідок політичних чи особистісних причин таке остаточно вже є неможливим, про це необхідно також публічно сказати та водночас привселюдно прийняти спільне політичне рішення про одночасне проведення у найстисліший термін дострокових виборів до Верховної Ради України і Президента України. Це буде принаймні чесне визнання усіма ключовими політичними гравцями свого банкрутства і неспроможності виконувати зобов´язання перед народом. 


     Під це відверто політичне рішення слід буде негайно підвести максимально можливу правову основу. Насамперед йдеться про закони про вибори Президента України, а також про вибори народних депутатів України. Останній повинен забезпечити зв´язок з виборцями, маючи на увазі вибори за відкритими списками, з голосуванням за кандидатів від партій у виборчих округах. Лише на такій основі можна сподіватися на радикальне перезавантаження влади як неодмінну передумову оздоровлення країни.


     Далі так тривати не може. Прошу Вас усвідомити те, що є об´єктивно очевидним для людей.


     Вважаю, що таке засідання Верховної Ради України не слід відкладати пізніше наступного тижня. 


     Прошу повідомити про свою позицію щодо такого засідання та участі в ньому. Відсутність Вашої персональної реакції також буде красномовним свідченням Вашої позиції.


     Принагідно дозволю собі нагадати, що перед вступом на посади всі ми складали присягу, зобов´язуючись при цьому «виконувати свої обов´язки в інтересах усіх співвітчизників».


В. Литвин

Переглядів: 587 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024