ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
П'ятниця, 19.04.2024, 23:24
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Липень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Липень » 9 » Відбувся брифінг заступника голови фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України Олега Зарубінського
Відбувся брифінг заступника голови фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України Олега Зарубінського
15:37

     У четвер, 9 липня 2009 року, відбувся брифінг заступника голови фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України Олега Зарубінського щодо ситуації у парламенті.

     «Сьогодні в системі маніпуляціїї масовою свідомістю уже використовуються законотворчі процеси, і це є особливо небезпечним», – зазначив народний депутат. О.Зарубінський навів систему реальних фактів такої маніпцляції.

     Він нагадав, що за ініціативи представника Партії регіонів у 2003 році, а потім улітку 2006 року, коли Микола Азаров обіймав посаду Міністра фінансів, у Верховної Ради забрали право ініціювати і пропонувати зміни до прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати, що було прописано у змінах до закону «Про оплату праці». «Це є досить симптоматично, тому що якраз до цих поправок, пролобійованих тодішнім Міністром фінансів, Верховна Рада могла дійсно на основі законів ініціювати зміни до мінімальної заробітної плати і прожиткового мінімуму», – наголосив О.Зарубінський.

     Другий факт, який навів народний депутат, стосувався зустрічі, яка відбулась нещодавно, з Президентом України за участю представника Міжнародного валютного фонду, під час якої М.Азаров пропонував скоротити бюджет у статті соціальних видатків. «Очевидно, це робилося для того, щоб сподобатися представникові Міжнародного валютного фонду. Минуло кілька тижнів і підтримується зовсім інша пропозиція – збільшити видатки бюджету на соціальні програми», – зауважив О.Зарубінський. 

     Також заступник голови фракції «Блок Литвина» зауважив, що в ході переговорів про створення широкої коаліції Партія регіонів не ставила жодної вимоги щодо підвищення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. 

     О.Зарубінський наголосив, що головною справою народних депутатів є голосування. Саме тому він навів результати голосувань за деякими соціальними законопроектами, серед яких законопроекти «Про впровадження в Україні мінімальної заробітної плати», «Про обмеження верхньої межі пенсій», «Про першочергову виплату на виробництвах заробітної плати». За словами О.Зарубінського, за результатами голосування фракція Партії регіонів не дала жодного голосу по кожному з цих законопроектів. Також О.Зарубінський зазначив, що 2006 року була зупинена дія закону «Про дітей війни» всупереч Конституції.

     «Ті, хто сьогодні зменшують зарплати, масово скорочують кількість робітників, думають по-одному, а партійні агітатори соціально-популістичних ініціатив працюють виключно на маніпуляцію масовою свідомістю», – підсумував О.Зарубінський.


Прес-служба Народної Партії

Переглядів: 501 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024