ЛЬВІВСЬКА РЕГІОНАЛЬНА ОРГАНІЗАЦІЯ НАРОДНОЇ ПАРТІЇ
Субота, 20.04.2024, 08:36
Меню сайту

Форма входу

Календар новин
«  Червень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930

Пошук

Корисні посилання

Статистика

Всього онлайн: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2009 » Червень » 25 » Заява депутатської фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України
Заява депутатської фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України
13:12

Заява 
депутатської фракції «Блок Литвина» у Верховній Раді України 
з приводу ситуації, що складається з поширенням програм 
державного радіо через мережу проводового мовлення


     Депутатська фракція «Блок Литвина» у Верховній Раді України глибоко стурбована ситуацією, що складається у системі проводового мовлення на території України. 
     Сьогодні це найбільш масове і доступне джерело поширення програм державного радіо перебуває у критичному стані. Внаслідок недостатнього фінансування зупинено функціонування значної частини ефірних передавачів. Постійно скорочується мережа проводового мовлення, яка в багатьох регіонах України, насамперед на селі, є основним засобом поширення інформації. Кількість абонентів проводового радіо в останні роки зменшилася з 16 до 3,3 мільйона.
     Це означає, що єдиний у нашому ефірі радіомовник, який системно та послідовно захищає національні інтереси, сприяє консолідації українського суспільства, утвердженню почуття патріотизму, поваги до української історії, культури та мови, фактично виштовхується на периферію інформаційного простору.
     Складається враження, що у знищенні мережі проводового мовлення заінтересований сам її оператор – ВАТ «Укртелеком», який, керуючись насамперед власними комерційними інтересами, спонукає громадян відмовлятися від стаціонарних радіоточок.
     Особливе занепокоєння викликає те, що наступ на державне радіо відбувається паралельно з бурхливим і практично неконтрольованим розвитком мереж ефірного комерційного мовлення, далекого від наших національних інтересів.
     Ми вимагаємо зупинити подальше руйнування проводового радіо, внаслідок чого Україна може остаточно втратити цей важливий державотворчий інструмент. Не можна допустити, щоб комерційні інтереси стояли вище державних інтересів та інтересів наших громадян, особливо людей старшого віку, для багатьох з яких проводове мовлення є чи не єдиним джерелом інформації. У тому числі і про роботу Верховної Ради України, оскільки проводове радіо поки що залишається основним засобом трансляції пленарних засідань парламенту.
     Слід також зазначити, що проводова мережа державного радіо є ще і засобом оповіщення громадян при надзвичайних ситуаціях. Тож руйнування цієї мережі пов’язане з реальними загрозами національній безпеці держави.
     Виходячи з нагальної необхідності формування відповідальної політики у сфері державного радіомовлення, фракція «Блок Литвина» вважає за необхідне невідкладно розробити та затвердити на урядовому рівні комплексну програму модернізації мереж проводового мовлення. 
     Така програма має, зокрема, передбачати заходи щодо:
    створення окремої державної структури із забезпечення функціонування проводового радіо з метою недопущення остаточного руйнування мережі в ході майбутньої приватизації ВАТ «Укртелеком»;
     вирішення питання відновлення та розширення радіомереж, у т.ч. шляхом сумісної підвіски дротів радіофікації на опорах електричних мереж;
     безумовного дотримання будівельних норм і правил стосовно радіофікації будинків, які зводяться;
забезпечення виробництва проводових радіоприймачів.
    На наше переконання, подальше затягування з розв’язанням проблем функціонування мережі проводового радіо є неприпустимим, оскільки це створює реальні загрози інформаційній та національній безпеці України. 


Голова фракції «Блок Литвина»
у Верховній Раді України І.Шаров

Переглядів: 534 | Додав: narodnalviv
Copyright ЛОО Народної Партії © 2024